Kommentator: Samuelsen satser sin sidste krone på topskat

LA's partileder vil stå fuldstændig strippet, hvis han ikke får sin krævede skattelettelse, mener Hans Engell.

Måling: Rød blok står til valgsejr trods Nye Borgerlige Ikke længere er muligt at samle 90 mandater bag LA's topskattekrav Foto: Scanpix/Henning Bagger

Måling: Rød blok står til valgsejr trods Nye Borgerlige Ikke længere er muligt at samle 90 mandater bag LA's topskattekrav Foto: Scanpix/Henning Bagger

Der er ingen vej tilbage for Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen: Enten sænkes topskatten med fem procentpoint for alle skatteydere, eller også vælter han statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det slår politisk kommentator Hans Engell fast.

Anders Samuelsen siger til Børsen, at han burde have væltet Løkke 30. august, fordi regeringens 2025-plan ikke levede op til løfterne til Liberal Alliance.

- Det er den mest ultimative af Anders Samuelsens ultimative meldinger. Hvis nogen har været i tvivl om, at LA er klar til at vælte Løkke, er den allersidste rest af tvivl udryddet, siger Hans Engell.

Anders Samuelsen mener, at der ikke er noget nyt i den melding.

- Det er hverken en skærpelse eller andet. Det er bare en konstatering, siger han.

Engell mener, at Samuelsen som Cæsar har kastet terningerne og krydset floden Rubicon.

- Han har sat de sidste øre af LA's politiske kapital ind på topskattekontoen. Han vil stå fuldstændig strippet, hvis han ikke får de fem procentpoint i lavere topskat. Det tror jeg ikke, at han ønsker, siger Hans Engell.

Samuelsens melding peger på et folketingsvalg. Samtidig lukker han for, at Løkke kan vinde en dronningerunde, hvis denne tvinges til at gå af, mener Hans Engell.

- Hvis Lars Løkke Rasmussen lægger op til en dronningerunde for at få afklaret regeringens parlamentariske mandat, kan det godt være, at Samuelsen vil pege på en blå regering, men det bliver uden Lars Løkke, siger Hans Engell.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet må vurdere, om de vil forhandle med regeringen, som DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, har efterlyst, siger han.

- Hvilken interesse har de to partier i at forære Løkke nogle store aftaler, hvis de alligevel skal ud i valgkamp, spørger politisk kommentator Hans Engell.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst