Kommentator: Samuelsen truer direkte Løkkes politiske liv

LA's udmelding gør livet surt for statsministeren og gør det svært at lave et bredt forlig, siger kommentator.

Det var noget af en bombe, som Anders Samuelsen (LA) kastede efter Liberal Alliances sommergruppemøde.

Sådan beskriver den politiske kommentator Hans Engell partiformandens udmelding, som første gang kom i en kronik i Berlingske fredag.

På pressemødet krævede Anders Samuelsen igen topskattelettelser på fem procent og lagde op til, at han var klar til at vælte regeringen, hvis ikke skattelettelserne bliver på fem procent.

- Man kan sige, at det var noget af en bombe, som Anders Samuelsen kastede, da han sagde, at enten er det fem procent på topskatten, eller også er der ingen venstreregering.

- Lars Løkke Rasmussen har ikke stået med en så direkte trussel på sit politiske liv før den melding, siger Hans Engell.

Ifølge den politiske kommentator lukkede Liberal Alliances partiformand fuldstændig døren bag sig med den udmelding. Og dermed må man går ud fra, at han er klar til at vælte regeringen, hvis der ikke kommer topskattelettelser på fem procent, siger Hans Engell.

Dermed bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nødt til at tage højde for, at forhandlingsbilledet er blevet meget sværere. Alt i alt kan det blive svært at danne et bredt forlig med den udmelding, vurderer den politiske kommentator.

På årets sommergruppemøde gjorde Liberal Alliance det også klart, at partiet var åben over for flere stramninger inden for udlændingepolitikken.

En håndsrækning til Dansk Folkeparti, vurderer Hans Engell.

- Det er en åben invitation til Dansk Folkeparti. Anders Samuelsen lægger en kæmpe stor madding frem foran DF, fordi det er jo det, der skal få det til at gå i hak.

- Det vil være en løsning, hvor der gennemføres nogle massive stramninger på udlændingeområdet og til gengæld får LA indrømmelser på skattefeltet, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.