Kommentator: Samuelsen truer direkte Løkkes politiske liv

LA's udmelding gør livet surt for statsministeren og gør det svært at lave et bredt forlig, siger Hans Engell.

Liberal Alliance afholder pressemøde. Foto: Scanpix/Jens Astrup

Liberal Alliance afholder pressemøde. Foto: Scanpix/Jens Astrup

Det var noget af en bombe, som Anders Samuelsen (LA) kastede ved Liberal Alliances sommergruppemøde.

Sådan beskriver politisk kommentator Hans Engell partiformandens udmelding, som første gang blev præsenteret i en kronik i Berlingske fredag.

På pressemødet krævede Anders Samuelsen igen topskattelettelser på fem procent og lagde op til, at han er klar til at tage konsekvensen, hvis ikke skattelettelserne bliver på netop fem procent.

- Man kan sige, at det var noget af en bombe, som Anders Samuelsen kastede, da han sagde, at enten er det fem procent på topskatten, eller også er der ingen venstreregering.

- Lars Løkke Rasmussen har ikke stået med en så direkte trussel på sit politiske liv før den melding, siger Hans Engell.

Ifølge den politiske kommentator lukkede Liberal Alliances partiformand fuldstændig døren efter sig med den udmelding.

Dermed må man også gå ud fra, at han er klar til at vælte regeringen, hvis der ikke kommer topskattelettelser på fem procent, siger Hans Engell.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver dermed nødt til at tage højde for, at forhandlingsbilledet er blevet meget sværere. Alt i alt kan det blive svært at danne et bredt forlig med den udmelding, vurderer den politiske kommentator.

For skatten er kun et af de seks til syv temaer, der skal findes en løsning på, når der i efteråret skal forhandles 2025-plan.

På årets sommergruppemøde gjorde Liberal Alliance det også klart, at partiet er åben over for flere stramninger inden for udlændingepolitikken.

Det er en klar håndsrækning til Dansk Folkeparti, vurderer Hans Engell.

- Det er en åben invitation til Dansk Folkeparti. Anders Samuelsen lægger en kæmpe stor madding frem foran DF. Det er det, der skal få det til at gå i hak.

- Det vil være en løsning, hvor der gennemføres nogle massive stramninger på udlændingeområdet, og til gengæld får LA indrømmelser på skattefeltet, siger Hans Engell og påpeger, at man fremover skal lægge mærke til, om der kommer en tilnærmelse mellem LA og DF.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.