Udland

Kommentator: Skattesag vil klart forværre Ronaldos image

Fremtiden i Real Madrid er ikke i fare, men en sag om muligt skattely vil skade Ronaldos image, siger ekspert.

Christiano Ronaldo Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Christiano Ronaldo Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Når Real Madrid-spilleren og fodboldstjernen Cristiano Ronaldo løber på banen i lørdagens El Clásico mod FC Barcelona, vil det være med et ramponeret image.

Det vurderer fodboldkommentator Morten Bruun, efter at Politiken sammen med en række internationale medier kan berette om Ronaldos påståede brug af skattely i De Britiske Jomfruøer.

- I forvejen har han et blandet image. Nogen har haft en vis irritation over denne her selvdyrkelse, som han er kendt for. Og hvis det viser sig, at det er sandt, vil det jo helt klart forværre hans image, siger han.

Ifølge 18,6 millioner lækkede hemmelige dokumenter fra fodboldindustrien har Ronaldo mellem 2009 og 2014 scoret 1,1 milliarder kroner på personlige sponsoraftaler.

Af dem har han ifølge Politiken angivet så lille en andel, at han i sidste ende kun skulle betale, hvad der svarer til cirka 3,8 procent i skat.

Det er, så vidt Morten Bruun ved, første gang, at Cristiano Ronaldo er sat i forbindelse med en sag om muligt skattesnyd.

Netop det faktum har hidtil været en kilde til undren blandt iagttagere af spansk fodbold.

For selv om rivalen Lionel Messi har været indblandet i en række skattesager, har de ikke for alvor påvirket FC Barcelona-spillerens popularitet, fortæller Morten Bruun. Den er som altid tårnhøj.

Når de to stjerner tørner sammen på Camp Nou lørdag, forventer fodboldkommentatoren dog ikke, at sagen vil få de store konsekvenser for Real Madrid-stjernens indsats på banen i Barcelona.

- Til trods for at Ronaldo ofte møder stor fjendtlighed, der hvor han optræder, er han altid i stand til at lade det fuldstændigt prelle af, siger Morten Bruun.

Heller ikke på længere sigt er der grund til bekymring for Ronaldos fremtid i Madrid.

- Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad de her fodboldklubber vil acceptere. I første omgang er der i hvert fald ingen som helst tvivl om, at Madrid vil støtte op om Ronaldo, siger Morten Bruun.

Ifølge Ronaldos advokatfirma, Senn Ferrerro, er de spanske myndigheder nu i gang med at efterforske Ronaldos skatteforhold.

Ronaldo selv har ikke svaret på nogen spørgsmål. Men hans agentur, Gestifute, har i en pressemeddelelse ifølge Politiken oplyst, at Ronaldo "lever fuldt ud op til sine skattemæssige forpligtelser".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst