Kommentator: Thorning og Corydon spiller kun hinanden

Ministre og folketingsmedlemmer føler sig glemt på det socialdemokratiske fodboldhold forud for krisemøde.

Kommentator: Thorning og Corydon spiller kun hinanden

Den socialdemokratiske statsminister og partiformand, Helle Thorning-Schmidt, og finansminister Bjarne Corydon (S) er egotripperne på fodboldholdet, som kun spiller til hinanden.

Imens står de øvrige socialdemokratiske ministre og folketingsmedlemmer og slår ud med armene i frustration over aldrig at få bolden.

Det er situationen forud for et særligt socialdemokratisk gruppemøde i Statsministeriet tirsdag eftermiddag, som fra flere sider i partiet betegnes som et regulært krisemøde, vurderer Troels Mylenberg, politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis.

- Jeg oplever mange socialdemokrater have en stærk frustration over, at de spiller på et fodboldhold, hvor det kun er to spillere, der må få bolden. Thorning selv og Corydon.

- Det er en enorm farlig strategi for statsministeren, hvis hun ikke har sine egne med i tilstrækkelig grad, siger han.

Det er både en utilfredshed med den førte politik og en frygt for, at den historisk dybe vælgerkrise kan få deres egen politiske taburet til at vakle ved det næste valg, som får utilfredsheden til at brede sig i de socialdemokratiske rækker, vurderer Mylenberg.

- Som det ser ud nu, kan Socialdemokratiet blive halveret i forhold til for bare 10 år siden. Det hele eroderer under dem, og derfor klinger det også hult, når den politiske ordfører bliver sendt i byen med det budskab om, at det ikke er et krisemøde.

- For hvordan kan det være andet, spørger han retorisk.

Kommentatoren forventer dog ikke, at der kommer store nye politiske udmeldinger fra statsministeren i forbindelse med det første af tre planlagte eftermiddagsmøder hos Socialdemokraterne.

- Det mest positive udgang, der kan komme på mødet i dag, er, at der kommer nogle mennesker ud og siger, at det er rigtig godt, vi fik snakket sammen.

- Det handler ikke så meget om det budskab, der bliver sendt til offentligheden. Det handler mere om det budskab, der bliver sendt internt til folketingsgruppen.

- At hun får styrket sine egne folk, så de er parate til at gå endnu mere gennem ild og vand for en politik, der er decideret upopulær hos de vælgere, der har valgt dem, siger Troels Mylenberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.