Kommentator: Tidsånden er med Nye Borgerlige

Den store efterspørgsel på stram udlændingepolitik er årsag til Nye Borgerliges succes, siger Jarl Cordua.

Folkemødet2016 Foto: Scanpix/Asger Ladefoged

Folkemødet2016 Foto: Scanpix/Asger Ladefoged

Partiet Nye Borgerlige tilbyder en vare, som ikke findes på Christiansborg i øjeblikket.

Sådan lyder vurderingen fra Jarl Cordua, som er politisk kommentator. Han er desuden radiovært på Radio24syv og erklæret liberal.

- Tidsånden er med den agenda, som Nye Borgerlige slår på. I hvert fald forstået på den måde, at en stram udlændingepolitik er noget, der er stor efterspørgsel på. Det kan man jo blandt andet se på Dansk Folkepartis sidste valgresultat, siger Jarl Cordua.

- Det er et parti, som tilsyneladende tilbyder politiske løsninger, som vi så ikke har set før, siger han.

Nye Borgerlige har onsdag samlet mere end 20.100 godkendte vælgererklæringer, og det nye højrefløjsparti er dermed klar til folketingsvalg, oplyser TV2.

Nye Borgerlige placerer sig på den absolutte højrefløj, hvor de ifølge Jarl Cordua kombinerer en udlændingepolitik til højre for Dansk Folkeparti og en fordelingspolitik til højre for Liberal Alliance.

- Det er så spørgsmålet, om der er et vælgermarked og et vælgersegment til at kombinere de to ting. Sandsynligheden taler for det, siger Jarl Cordua.

Ved et folketingsvalg kan Nye Borgerlige dog risikere at spænde ben for blå blok.

- Hvis de ikke kommer over spærregrænsen, kan de måske alligevel tage så mange vælgere fra blå blok, at det kan betyde, at der slet ikke kommer nogen blå regering. Den risiko eller chance er der jo, siger Jarl Cordua.

Blandt Nye Borgerliges mærkesager er et asylstop, at retten til offentlig forsørgelse knyttes til det danske statsborgerskab, og at kriminelle udlændinge udvises efter første dom.

Ifølge Dagbladet Børsen vil Nye Borgerlige torsdag fremlægge en økonomisk plan, der efter partiets mening kan ses som et kompromis mellem regeringen, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.