Kommentator: Venstre sender klart signal om udlændinge

Venstre vil stramme den udlændingepolitik, som regeringen har lempet, lyder det i en kronik i Jyllands-Posten.

Med et kommende folketingsvalg i baghovedet forsøger Venstre nu at sende et helt klart signal om, hvor partiet står, når det kommer til udlændingepolitik og udvisning af kriminelle udlændinge i Danmark.

Det mener Troels Mylenberg, som er politisk kommentator og chefredaktør ved Fyns Amts Avis, efter at Venstre lørdag i en kronik i Jyllands-Posten beskylder regeringen for at have lempet udlændingepolitikken.

- Det vigtige for Venstre er at få sendt et signal om, at regeringen lemper udlændingepolitikken, og at Venstre strammer den, siger han og fortsætter:

- Det rammer lige ned i retsfølelsen hos mange. Vi ser jævnligt sager, hvor den brede opfattelse i befolkningen er, at der ikke bliver dømt hårdt nok, og at de her voldsomme kriminelle med udenlandsk baggrund bør udvises, lyder det fra Troels Mylenberg.

I kronikken fokuserer Venstres forhenværende integrationsminister Søren Pind og Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, på, at regeringen har fjernet to ord fra udlændingelovens paragraf 26, stk. 2.

Ordene "med sikkerhed" blev i 2011 indført under VK-regeringen, så paragraffens ordlyd hed: "En udlænding skal udvises ... , medmindre dette med sikkerhed vil være i strid med Danmarks Internationale forpligtelser".

Under den nuværende regering er "med sikkerhed" blevet fjernet, og det, mener Venstre, er grunden til, at en somalisk dreng i 2013 ikke blev udvist af Danmark for at have voldtaget en 10-årig pige i 2011, hvor drengen selv var 16 år.

Flere eksperter giver i Jyllands-Posten dog udtryk for, at det næppe er sandsynligt, at de to ord overhovedet har spillet en rolle. Og ifølge Troels Mylenberg er der heller ikke stor forskel på, hvad de politiske partier i Danmark ønsker.

- Der er ikke nogen voldsom uenighed, og derfor handler måske også om at få gjort uenigheden større, end den er. Og det er jo legitim politik, siger han.

Han tror dog alligevel, at Venstre er lidt overraskede over eksperternes udmeldinger.

- De havde nok ikke håbet på og regnet med, at en så stor række velanskrevne eksperter skød det så voldsomt ned, lyder det fra Troels Mylenberg.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.