Danmark

Kommentator: Özlem er stort set ekskluderet

Özlem Cekic er færdig i SF og vil formentlig melde sig ind i Enhedslisten, forudser politisk kommentator.

Kommentator: Özlem er stort set ekskluderet

Når SF’s gruppebestyrelse med øjeblikkelig virkning vælger at suspendere Özlem Cekic fra samtlige ordførerskaber samt retten til at udtale sig på SF’s vegne, så betyder det i realiteten, at hun er smidt ud af SF.

Det mener politisk kommentator for Berlingske Tidende, Thomas Larsen.

SF's reaktion mod Özlem Cekic kommer efter, at hun har meldt ud, at hun stemmer nej til skatteaftalen, som regeringen har indgået med Venstre og De Konservative.

- Det er en benhård straffeaktion, og det er en de facto eksklusion af Özlem Cekic, siger han til Ritzau.

- Når man stripper en politiker for så mange beføjelser, så er der tale om en usædvanlig barsk degradering.

- Derfor forudser jeg også, at Özlem, selv om hun siger, at hun gerne vil blive i SF, bliver den første fremtrædende SF'er, der går over til Enhedslisten, siger Thomas Larsen.

Han mener dog ikke, at den hårde straffeaktion er en klog strategi fra SF-toppens side.

- Mange menige SF'ere vil have sympati for Özlem Cekic og opfatte hende som en martyr. Mange vil opfatte partiledelsen som unødig brutal, og hvis Özlem Cekic går over til Enhedslisten, så tror jeg, at mange SF'ere vil følge hende, siger Thomas Larsen.

Ifølge Thomas Larsen er SF nødt til at reagere på en eller anden måde overfor Özlem Cekic, fordi hun ikke vil stemme for skatteaftalen med V og K, men en så hård straf virker lidt underlig.

- Problemet er, at Villy Søvndal selv har givet udtryk for, at han ikke er så glad for den aftale endda, og han havde håbet på, at man kunne lave en aftale med Enhedslisten.

- Derfor står han i en mudret situation. Jeg tror, at mange SF'ere uden for Christiansborg har svært ved at forstå, hvad der foregår, siger Thomas Larsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.