Kommentatorer: Løkke viser ikke vejen til 2025-aftale

Med regeringens varslede boligskattestop er efterårsvalget rykket to skridt frem og et tilbage.

Folketingets åbning Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Folketingets åbning Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Midt i forhandlingerne om 2025-planen og diverse blå ultimatummer har statsministeren tirsdag holdt sin åbningstale i folketingssalen.

Heri lægger Lars Løkke Rasmussen (V) op til et nyt boligskattesystem, så "ingen nuværende boligejer vil komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler".

Det får de politiske kommentatorer til at drage flere konklusioner.

Først og fremmest vil Løkke gøre sig selv til boligejernes bedste ven. Dermed sætter han sig på støttepartiet De Konservatives absolutte mærkesag.

Det nye system for boligskat og ejendomsvurderinger bliver fremlagt onsdag. Det er tegn på, at Løkke trods store uenigheder tror på en blå 2025-aftale, lyder analysen fra blandt andre Børsens politiske kommentator, Helle Ib:

- Det er kun få uger siden, overvejelsen i regeringen gik på helt at udskyde udspillet i bekymring for, at det ville blive en for stor belastning i tilfælde af valg, skriver hun i Børsen.

Andre iagttagere har den stik modsatte analyse. Fremlæggelsen af et boligskattestop kan nemlig også være et godt afsæt til en valgkamp.

Således skriver politisk kommentator og liberal debattør Jarl Cordua på Facebook:

- Nu forsøger Venstre at rende med boligskatten for næsen af K og S, der ellers har lagt sig i selen på området. Det kan man også rejse med i en eventuel kommende valgkamp.

I sin analyse på Altinget.dk konkluderer politisk kommentator Erik Holstein, at åbningstalen ikke viste konturerne af en farbar vej til et blåt forlig:

- Lars Løkke Rasmussen spillede sine kort efter bedste evne, men det var ikke nok til at generobre dagsordenen og skabe en forstærket tro på, at han også holder åbningstalen næste år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst