Kommission: Intelligente trafiklys skal lette trængsel

Trængselskommissionen sætter fire initiativer i gang, selvom de endelige anbefalinger ikke er klar før august.

7. februar 2013 13:01 - Opdateret 7. februar 2013 13:03

Kommission: Intelligente trafiklys skal lette trængsel

Bus og tog skal passe bedre sammen, og forholdene for cyklister skal være bedre. Intelligent styring af trafiksignaler skal sikre, at trafikken flyder, og så skal det være lettere at skifte fra bil til tog eller bus.

Sådan lyder de kortsigtede tiltag i det idékatalog, som regeringens trængselskommission præsenterede torsdag.

De fire initiativer sættes i gang omgående for at komme noget af trængslen til livs, mens den samlede anbefaling fra Trængselskommissionen først kommer til august.

- Det kortslutter ikke kommissionens arbejde, hvis vi koordinerer lyssignalerne bedre, så vi får 10 procent mere kapacitet på det eksisterende vejnet, forklarer transportminister Henrik Dam Kristensen (S) til Ritzau.

- Det kortslutter heller ikke noget, at vi beder udbyderne af den kollektive trafik om at arbejde bedre sammen og sætte kunden i centrum, tilføjer han.

Kommissionens formand, Leo Larsen, der til daglig er administrerende direktør i broselskabet Sund & Bælt, vurderer, at de fire tiltag kan være klar til at nedbringe trængslen i løbet af et til fire år.

Og effekten er betydelig.

- Koordinering af Københavns 1300-1400 lyssignaler er en ret lille ting, som kan give en forholdsvis stor effekt. Hvis effekten er oppe i 10, 12, 15 procent kapacitetsforøgelse, er det en kolossal effekt for en relativt lille investering, siger Leo Larsen.

I dag er koordineringen af signalerne et anliggende mellem hovedstadskommunerne og Vejdirektoratet, men Leo Larsen henviser til, at man i London koordinerer lyssignalerne på en fælles central.

- Det kræver en lille bitte smule afgivelse af suverænitet for vejejerne, men det er et lille offer i forhold til gevinsten, påpeger han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...