Kommission kan sende Løkke i fedtefadet

Skattesagskommissionen vil stille spørgsmål til Lars Løkke Rasmussen, som kan bringe ham i fedtefadet.

Kommission kan sende Løkke i fedtefadet

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de tidligere skatteministre Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen (V) vil alle have en advokat ved deres side, når de skal afhøres af Skattesagskommission.

Kommissionen har nemlig ment, at de tre sammen med 29 andre har ret til en bisiddende advokat, fordi de vil blive konfronteret med eventuelle lovbrud i forhold til muligt magtmisbrug og lækage i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

- Vi har skrevet til 32 vidner, at vi mener, at de har ret til en bisidder. Hvis de har kunnet komme i fedtefadet på den ene eller anden måde, har vi sagt, at de har i ret til en bisidder, siger Lars E. Andersen, der er formand for kommissionen.

Formanden understreger, at man har været meget forsigtige i vurderingen og at mistanken mod nogle af de 32 derfor kan være meget lille - uden dog at sætte navn på, hvem den stærkeste mistanke retter sig imod.

- Hvis der har været den mindste mistanke, har vi gjort dem opmærksomme på deres mulighed for en bisidder, siger han.

Kun tre af de 32 har frabedt sig en bisidder. Det drejer sig om tre konsulenter i Skatteministeriet.

Flere tidligere og nuværende spindoktorer i Venstre får også bisiddere, ligesom embedsmænd i Skat København og Skatteministeriet ligeledes har advokater med til afhøringer.

Til gengæld har hverken Helle Thorning-Schmidts spindoktor, Noa Reddington, eller familiens revisor, Frode Holm, brug for en bisidder. Det har seks journalister og chefer fra BT og Ekstra Bladet heller ikke.

Listen indeholder i alt 43 navne, og det er allerede besluttet i hvilken rækkefølge de skal udspørges. Men selvom Troels Lund og hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt figurerer højt på listen, er det ikke en prioriteret rækkefølge efter mistanke.

Dog skal Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør, Poul Madsen, afhøres som de to første, fordi de har oplysninger, som eventuelt kan bruges i en straffesag om lækagen, der bliver forældet i september 2012.

- Det skyldes, at de ikke ønsker at udtale sig med hensyn til lækagen til Københavns Politi, men gerne til en undersøgelseskommission. Derfor har vi fulgt en anmodning fra Københavns Politi, siger Lars E. Andersen.

/ritzau/