Udland

Kommissionen: 13 lande har stadig rod i økonomien

Der er stadig brug for at gøre mere for at føre Europa ud af krisen, siger kommissionsformand Barroso.

Mens EU-Kommissionen mandag melder Danmark og fem andre EU-lande klar til at slippe ud af EU's økonomiske obs-klasse, er der stadig grund til at holde særligt øje med 11 andre EU-lande. Plus Grækenland og Cypern, der stadig er på støtten.

Kommissionsformand José Manuel Barroso glæder sig i forbindelse med præsentationen af kommissionens årlige økonomiske anbefalinger til landene, at antallet af lande med problemer er faldet fra 24, da krisen var på sit højeste i 2011.

Men han maner også til fortsat forsigtighed, fordi den økonomiske genrejsning stadig må betragtes som skrøbelig. Og der er stadig brug for en koncentreret indsats for at få gang i økonomien.

- Der er stadig brug for at gøre mere for at føre Europa ud af krisen og tilbage til solid vækst.

- Vores valuta var truet på sin eksistens. Der var panik, ikke bare i Europa, men også udenfor. Det var afgørende vigtigt at fjerne truslen, for at vi kunne genskabe vækst og beskæftigelse.

- Nøglen hedder investeringer - men de kommer ikke uden tillid. Finanspolitiske stramninger har aldrig været et mål i sig selv, siger Barroso på et pressemøde i Bruxelles.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.