Kommunal drift af Doverodde Købmandsgård

Nordvest Safari Thy-Mors er parat til at nedlægge sig selv

Morten Kyndby Holm
Det er bestyrelsen for fonden Nordvest Safari Thy-Mors, der har foreslået kommunal overtagelse af driften af Doverodde Købmandsgård - og dermed nedlæggelse af fonden, siger Michael Ruby, leder af Doverodde Købmandsgård. Arkivfoto: Bo Lehm
Doverodde 7. december 2017 17:51 - Opdateret 7. december 2017 17:53

DOVERODDE: Thisted Kommune overtager driften af Doverodde Købmandsgård - herunder af de natur- og fritidsaktiviteter, som fonden Nordvest Safari Thy-Mors hidtil har stået for. Og købmandsgården bliver hjemsted for en ny kommunal sektion med ansvar for "natur- og klimaturisme og natur- og friluftsvejledning" i hele kommunen.

Det tegner til at blive løsningen for den fremtidige drift af købmandsgården, som fra 2019 står til at skulle huse en filial af Statens Museum for Kunst (SMK Thy). I hvert fald har erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalget sagt ja denne model - som skal godkendes endeligt af kommunalbestyrelsen 19. december.

Nordvest Safari Thy-Mors overtog driften af købmandsgården i 2014. Men økonomien har været dårlig, og på et bestyrelsesmøde 25. oktober har bestyrelsen for fonden sagt god for at overdrage virksomheden til Thisted Kommune og efterfølgende nedlægge sig selv. Og det er faktisk fondens bestyrelse, som har foreslået denne løsning, fortæller Michael Ruby, der er leder af Doverodde Købmandsgård.

Som et element i aftalen vil kommunen indfri en gæld på ca. 700.000 kr., som Nordvest Safari Thy-Mors har oparbejdet.

Ombygningen af købmandsgårdens pakhus til SMK-afdeling skal - når den nødvendige fondsfinansiering er i hus - gå i gang i sommeren 2018. Derfor vil købmandsgården formentlig være mere eller mindre lukket for publikum en stor del af den kommende sæson. SMK Thy skal efter planen åbne i første halvdel af 2019.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...