Kommunale ledere spilder deres tid

Alt for mange i kommunerne render til møder i tide og utide. Lederne mener selv, at de spilder tiden.

Kommunale ledere spilder deres tid

Der går alt for megen tid op i den blå luft i kommunerne. Fire ud af fem kommunale ledere mener, at de spilder tiden ved at rende til møder. Og sammenlagt bliver det et spild på titusindvis af timer.

Men at så mange anser en del af møderne for at være det rene tidsspilde, kommer bag på Bodil Otto, der er formand for HK/Kommunal:

- Jeg plejer at forsvare ledere i kommunerne langt hen ad vejen, men i det her tilfælde må jeg opfordre til, at lederne griber i egen barm, for det er jo dem, der indkalder til møder, siger hun til LO's Ugebrev A4.

Bodil Otto mener, at lederne må spørge sig selv, om alle møder nu lige er nødvendige, og om der skal siges fra over for nogle bestemte møder.

For møder koster penge - og regningen ender hos borgerne. I en af de kommuner, der har målt på mødeaktiviteten, er man kommet frem til, at et kort møde med deltagelse fra forskellige faggrupper hurtigt koster, hvad der svarer til indkøb af en ny fladskærm.

At tiden spildes på så mange møder kommer også bag på professor Kurt Klaudi Klausen, Syddansk Universitet. Han har i mange år forsket i kommunal ledelse.

- Det overrasker mig, at der opleves så meget spild af tid. Jeg troede, at man havde fået fjernet de fleste unødvendige møder, for kommunerne er under et stort økonomisk pres for at være effektive, siger Kurt Klaudi Klausen til ugebrevet.

Det er en stor del af de kommunale plejehjemsledere, skoleledere og forvaltningschefer, der har været med i undersøgelsen i A4. Og op mod 4000 ledere spilder deres tid hver anden gang, de deltager i et møde, viser undersøgelsen.

1998 ledere i kommunerne, som omfatter blandt andre ledere af vuggestuer, børnehaver, skoler og forvaltninger, har været med i undersøgelsen, der er lavet af Kaas & Mulvad for Væksthus for Ledelse.

/ritzau/