Kommune brød regler for gyldne håndtryk

Københavns Kommune får lang næse i sag om gyldne håndtryk til kontorchefer. Brandærgerligt, siger direktør.

Danmark 1. november 2012 00:48 - Opdateret 1. november 2012 00:49

Kommune brød regler for gyldne håndtryk

Københavns Kommune har flere gange udbetalt gyldne håndtryk til kommunale chefer i strid med reglerne, skriver Ekstra Bladet.

I april gik en åremålsansat kontorchef i kommunens Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning direkte fra sit vellønnede job til en ny varig konsulentstilling i samme forvaltning - med en ekstra årsløn på knap 920.000 kroner i bagagen.

Nu er endnu en fuldstændigt lignende sag dukket frem i samme forvaltning, der har borgmester Anna Mee Allerslev (R) i spidsen, skriver avisen.

Igen har en kontorchef sagt farvel til åremålsansættelse og sagt goddag til en fast konsulentstilling og i strid med reglerne samtidig sikret sig et års løn i fratrædelse.

Det fremgår af et notat fra forvaltningen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, og denne praksis møder skarp kritik fra Kommunernes Landsforening, som har taget kontakt til kommunens økonomiforvaltning.

Nu forsøger Københavns Kommune at trække de gyldne håndtryk tilbage.

- Det er brandærgerligt, at det viser sig, at vi har haft en forkert praksis i Københavns Kommune, siger administrerende direktør i Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen, Morten Binder, til Ekstra Bladet.

- Det er ærgerligt, fordi kommunen har udbetalt nogle penge, som vi ikke skulle have udbetalt, og vi derved har nogle penge ude at svømme, som vi skal se, om vi kan få tilbage, tilføjer han.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...