Affald

Kommune frygter store omkostninger

Lars Fich (tv) og John Bo Nielsen mener, at Aalborg Kommunes embedsmænd overdriver, når de påstår, at det vil koste over 100 mio. kr. at overdække rensningsanlægget.

Lars Fich (tv) og John Bo Nielsen mener, at Aalborg Kommunes embedsmænd overdriver, når de påstår, at det vil koste over 100 mio. kr. at overdække rensningsanlægget.

AALBORG:Når Aalborg Kommune ikke vil give tilladelse til boliger på Nordens Grund, skyldes det ifølge NORDJYSKES oplysninger, at kommunen, ifølge embedsmænd, risikerer at komme til at bruge over 100 mio. kr. på overdækning af rensningsanlægget. Hvis nye beboere klager over lugt fra anlægget, mener embedsmændene, at kommunen kan blive pålagt at overdække dele af rensningsanlægget, og det er ifølge forvaltningerne en bekostelig affære. Men kommunen overdriver, hvad en overdækning vil koste, mener John Bo Nielsen og Lars Fich, Fjordparkgruppen. De har undersøgt omkostningerne ved at indkapsle andre rensningsanlæg, og de vurderer, at kommunens udgifter vil være på omkring syv mio. kr. Men det er en hypotetisk diskussion, påpeger John Bo Nielsen og Lars Fich. De henviser til, at kommunen i de seneste mange år ikke har fået klager over lugt fra rensningsanlægget. - Sandsynligheden for, at der skulle komme en klage, er nærmest ikke eksisterende, siger Lars Fich. - Hvorfor skulle det komme til at lugte engang i fremtiden, når det ikke lugter i dag, supplerer John Bo Nielsen. Lugt fra fjorden Han tilføjer, at det nogle få dage om året kan lugte fra området, men det er ikke rensningsanlægget, der er problemet. - Der kan lugte fra fjorden, når der er nogle ganske særlige vejrforhold. Når der er nordenvind og lavvande, kan der komme ålegræs op på grunden, og når solen skinner på det, begynder det at lugte, men det sker meget sjældent. Ifølge forsyningsrådmand Preben Pedersen (R) vil hverken han eller embedsmændene kommentere sagen. Han påpeger dog, at kommunen bør tage sine forholdsregler og gardere sig imod eventuelle klager - Personligt synes jeg, at når man har placeret et rensningsanlæg i et åbent område, og man ved, at det kan lugte, så skal man i forhold til bebyggelse anskue sagen ud fra en ¿worst-case-situation¿. Men jeg vil ikke gå dybere ind i diskussionen.