Kommune går i rette med fyret leder

Aalborg Kommune vælger - helt ekstraordinært at forklare - hvorfor Christian Johnson blev fyret fra Fremtidens Plejehejm

grete dahlFremtidens Plejehjem

grete dahl Fremtidens Plejehjem

NØRRESUNDBY:Aalborg Kommune har i dag besluttet at skride til endelig afskedigelse af Christian Johnson som leder af Fremtidens Plejehjem Nørresundby.

Johnson blev for kort tiden siden suspenderet fra jobbet, som han kun har bestredet siden 1. marts, og siden da har sagen rullet i medierne. Blandt andet fordi Johnson har valgt at stå offentlig frem med kritik af forholdene på plejehjemmet og den øverste ledelse.

- Det er meget usædvanligt at afskedige en leder i prøvetiden, men forholdene omkring hans adfærd var så graverende, at vi ikke så anden udvej, siger direktør i Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning Jan Nielsen.

Ville ikke tage mod råd

Aalborg Kommune har her til morgen - helt ekstraordinært - valgt at offentliggøre begrundelsen for opsigelsen i en pressemeddelelse.

- Begrundelsen for opsigelsen af Christian Johnson er, at han på et møde med ældre- og sundhedschefen nægtede at tage mod konstruktiv tilrettevisning fra denne i forhold til, hvorledes henvendelser og klager fra pårørende skal håndteres: Nemlig at erkende fejl, hvis den er begået, rette fejlen hvis muligt - samt sikre at den samme fejl ikke gentages, hedder det blandt andet i meddelelsen.

Aalborg Kommune peger dog samtidig på, at det er vigtigt, at der ikke generaliseres til samtlige medarbejdere på baggrund af en enkeltstående fejl, uden man har undersøgt, om klagen er berettiget.

Truende adfærd

- Christian Johnson ville ikke modtage denne tilrettevisning, var truende i sin adfærd og bad ældre- og sundhedschefen om at forlade sit kontor, hedder det endvidere i pressemeddelelsen.

I et sidste forsøg på at nå til en fælles forståelse tilbød ældre- og sundhedschef Lars Nøhr, Christian Johnson at blive ”føl” på et andet plejehjem for at få en fornemmelse af kultur og personaleledelse i Aalborg Kommune. Men det nægtede Johnson ifølge kommunen.

- Christian Johnsons adfærd i forhold til ledelse af personale er i direkte modstrid med Aalborg Kommunes anerkendende værdier. Da han ikke ville følge tilrettevisningen, mistede ældre- og sundhedschefen tilliden til, at Christian Johnson kunne lede Fremtidens Plejehjem tilfredsstillende og i overensstemmelse med værdierne for god ledelse i Aalborg Kommune, understreger man

Kendte underskud

Ifølge pressemeddelelsen vidste Christian Johnsons allerede da han tiltrådte besked om plejehjemmets økonomi, sygefravær samt handleplaner og tilsynsrapporter.

- Meldingen var helt klart, at underskuddet skal hentes ind på sigt, og det blev aftalt, at det kunne ske over de næste tre budgetår, forklarer Aalborg Kommune.

I forhold til sygefravær pointerer kommunen, at det blandt andet skyldtes langvarigt fravær for tre medarbejdere, ligesom man også understreger, at Christian Johnson flere gange har fået at vide, at udgifterne til funktionen ”Living Lab” intet har med driften af Fremtidens Plejehjem at gøre.

Må tale usandt

- Der er intet, der indikerer, at fagligheden er utilfredsstillende på Fremtidens Plejehjem eller direkte sætter ældres liv i fare, sådan om en af overskrifterne i Nordjyske udtrykker. Christian Johnson taler usandt, da han om nogen må have læst embedslægetilsynets notat fra december og plejehjemstilsynet Revas rapport samt tal vedrørende uhensigtsmæssige indlæggelser på sygehuset, forklarer Aalborg Kommune, som også stiller spørgsmålstegn ved, om der virkelig har været 50 klager over Fremtidens Plejehjem.

- Der er der aktuelt fire såkaldte rådmandsklager samt enkelte klager til ledelsen af Fremtidens Plejehjem, hedder det i pressemeddelelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden