Kommune i brev til borger: ”I boller sammen”

Det er ikke helt ved siden af, når kritikere af loven om gensidig forsørgelsespligt har talt om dyneløfteri

Hjørring Kommune nævner parrets sexliv på grund af den vejledning, de har fået fra Kommunernes Landsforening, siger kontorchef Mona Sproegel. Arkivfoto

Hjørring Kommune nævner parrets sexliv på grund af den vejledning, de har fået fra Kommunernes Landsforening, siger kontorchef Mona Sproegel. Arkivfoto

HJØRRING:Dyneløfteri lød det fra kritikere, da loven om gensidig forsørgelsespligt for samlevende blev indført.

For Sigrid Larsen og hendes kæreste Christian er det blevet meget bogstaveligt. Det skriver Avisen.dk.

De har nemlig fået en afgørelse fra Hjørring Kommune, der angiver ’ I boller sammen’ som en af årsagerne til, at Christian skal forsørge Sigrid, der er på kontanthjælp.

Afgørelsen kom som svar på en klage over forsørgelsespligten, der blev årsag til, at de flyttede fra hinanden.

- Jeg synes, forløbet har været helt forfærdeligt, og at det var nedværdigende, at Christian skal forsørge mig, siger Sigrid Larsen til AVisen.dk.

Oplysningen om parrets sexliv har kommunen fra en telefonsamtale, hvor Sigrid Larsen i foråret diskuterede gensidig forsørgelse med Ydelseskontoret.

Hun mener, at parrets sexliv intet har at gøre med pligten til at forsørge hinanden.

I lovgivningen findes der flere forskellige definitioner af, hvornår man er samlevende. Handler det om pension, er det et spørgsmål om man for eksempel spiser sammen og hvor ofte man overnatter sammen.

I loven gensidig forsørgelse henviser derimod til nogle paragraffer, der handler om, at forholdet er forpligtende på en måde, så det ligner et ægteskab.

I Hjørring Kommune siger kontorchef Mona Sproegel, at når kommunen overhovedet nævner parrets sexliv, er det på grund af den vejledning, de har fået fra Kommunernes Landsforening (KL).

- På et KL-seminar om kontanthjælpsreformen sagde foredragsholderen meget udtrykkeligt, at der skal være tale om et kærlighedsforhold. Og det er jo sædvanligt, at i et samlivsforhold har man sex sammen, så det er den fortolkning vi går ud fra, siger Mona Sproegel til Avisen.dk.

Hjørring Kommune har selv sammenlignet deres sagsbehandling med Ankestyrelsen afgørelse. Mona Sproegel vurderer, de der ikke er sket fejl, som Sigrid Larsen siger.

Lige nu ligger to sager fra Hjørring i Ankestyrelsen, hvor der er ti måneders ventetid.

- Giver Ankestyrelsen borgerne medhold, retter vi selvfølgelig ind, siger Mona Sprogel til Avisen.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.