Kommune kaster redningskrans til privat børnehave

Aalborg Kommune indgår afdragsordning med Den Musikalske Børnehave

Den Musikalske Børnehave i Aalborg stod foran en lukning, hvis ikke kommunen trådte til med økonomisk bistand. Arkivfoto: Martin DamgårdFoto Martin Damgård <i>Pressefotograf Martin Damgård</i>

Den Musikalske Børnehave i Aalborg stod foran en lukning, hvis ikke kommunen trådte til med økonomisk bistand. Arkivfoto: Martin Damgård Foto Martin Damgård Pressefotograf Martin Damgård

AALBORG:En enig magistrat har kastet en økonomisk redningskrans til Den Musikalske Børnehave i Aalborg.

Magistraten bakkede op om, at kommunen indgår en afdragsordning med den private børnehave vedrørende skyldig løn.

- Samlet set, så har den musikalske børnehave et udestående med Aalborg Kommune med små 700.000 kr., og de henvendte sig til os i sidste uge i forhold til, at de havde problemer og stod foran en lukning, hvis ikke der blev fundet en ordning, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Ifølge borgmesteren var det helt nødvendigt

- Situationen var vist nok, at hvis ikke de fik fundet en løsning, så ville de blive erklæret konkurs, fordi BUPL ville gå til Lønmodtagernes Garantifond, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Han peger på, at forældrene i børnene ”har engageret sig meget positivt også økonomisk”, og han mener, at de fortjener en chance.

- Når der er nogle forældre, der meget klart viser, at de meget gerne vil engagere sig også økonomisk i børnehaven, så sender det et signal til os. Hvis vi skulle se det snævert, egoistisk fra kommunens side, så får vi jo ikke vores penge, hvis vi lukker for pengekassen nu. Men forældrenes engagement betyder også meget.

Kommunen har ifølge borgmesteren kørt løn for børnehaven indtil 2013, hvorefter børnehaven har fundet en anden ordning.

Kommunen får i øvrigt en rentetilskrivning, der svarer til den rente, kommunen alternativt kunne opnå ved indestående i et pengeinstitut.

Det har trods flere henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra Den Musikalske Børnehave.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden