Kommune: SFO ringede 112 efter brandulykke

Thisted Kommune uenig i fars udlægning af, hvad der skete, da seksårig dreng blev slemt forbrændt

Sådan så drengen ud efter ulykken i SFOen på Østre Skole i Thisted onsdag. Privatfoto

Sådan så drengen ud efter ulykken i SFOen på Østre Skole i Thisted onsdag. Privatfoto

THISTED:En far fra Thisted har kritiseret medarbejderne i skolefritidsordningen på Østre Skole, efter hans seksårige søn onsdag eftermiddag blev slemt forbrændt i ansigtet, da en ansat i SFOen havde smidt brandbar væske på et bål.

Faren kritiserede personalet for hverken at have ringet 112 eller til forældrene umiddelbart efter ulykken.

Ifølge faren måtte han selv køre sit forbrændte barn til skadestuen, da han nåede frem til SFOen.

Thisted Kommune har nu undersøgt, hvad der skete ved ulykken onsdag eftermiddag og er ikke enig i farens beskrivelse af forløbet.

I en pressemeddelelse, som Thisted Kommune har udsendt fredag eftermiddag, står, at personalet i SFOen faktisk ringede til 112 fem til syv minutter efter ulykken, men at personalet opgav at komme igennem til alarmcentralen, så ”opkaldet afsluttes”, som der står i pressemeddelelsen.

Kort forinden havde den seksårige drengs søster ringet til et familiemedlem, og SFO-lederen overtog telefonen og talte med den pågældende.

Samtidig ringede SFOens personale til Sygehus Thy-Mors i Thisted og kom igennem til akutmodtagelsen og fik instrukser om førstehjælp til den slemt forbrændte dreng. Personalet påbegyndte straks førstehjælpen, ifølge pressemeddelelsen fra Thisted Kommune.

Få minutter efter nåede faren frem til SFOen, og han og lederen af SFOen bragte den forbrændte dreng til sygehuset i Thisted, ifølge kommunens forklaring.

Drengens forbrændinger i ansigtet var så alvorlige, at han kort efter måtte flyves med helikopter til brandsårsafdelingen på Rigshospitalet i København, hvor han skal være indlagt i foreløbig to ugers tid.

Det er endnu uvist, om han skal have opereret hud fra andre dele af kroppen til ansigtet på grund af brandskaderne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Drabet på Mia: Grusomt anklageskrift
Luk