Hadsund

Kommune søger husly

Der mangler egnede boliger til flygtninge i Hadsund-området

Med den nye lavere integrationsydelse er der ikke længere råd til at betale husleje i boligforeningerne. Arkivfoto

Med den nye lavere integrationsydelse er der ikke længere råd til at betale husleje i boligforeningerne. Arkivfoto

HADSUND:Mariagerfjord Kommune står overfor at modtage op mod 134 nye flygtninge og mangler boliger at indkvartere dem i, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Årsagen er især den nye lavere integrationsydelse, som er vedtaget i Folketinget og gør det dog meget vanskeligt for kommunen at finde permanente boliger til de ankomne flygtninge. Huslejeniveauet matcher simpelthen ikke integrationsydelsen.

Mariagerfjord Kommune har et godt samarbejde med de almene boligselskaber, og boligmedarbejderne oplever også at få flere henvendelser fra private udlejere, der gerne vil udleje deres boliger til de kommende flygtninge. Men ofte stopper samarbejdet her, da boligerne ikke er billige nok.

Formand for Udvalget for Arbejdsmarked Finn Cilleborg påpeger, at kommunen ikke har mulighed for at give flygtninge et ekstra huslejetilskud, og at det derfor bliver nødvendigt at tænke i nye baner.

Gerne flere lejere i samme hus

- De flygtninge, vi modtager, skal leve for en SU-ydelse, og det betyder, at de ligesom mange studerende kan blive nødt til at indgå i bofællesskaber. Vi har derfor behov for udlejninger, hvor der kan bo flere sammen under samme tag, siger Finn Cilleborg.

Mariagerfjord Kommune opfordrer derfor alle, der har mulighed for at leje sådanne boliger ud, til at henvende sig til kommunens boligmedarbejder Malene Poulsen via mailadressen mpoul@mariagerfjord.dk

Kommunen er særligt interesserede i bygninger, lejligheder og værelser i områderne Mariager, Assens, Hadsund, Skelund, Veddum.

Den kommunale økonomi sættes under pres

Siden 2007 er antallet af boliger til en husleje under 3.000 kroner faldet med 55 procent i Danmark, og med indførelsen af den lavere integrationsydelse vil det alt andet lige blive vanskeligt for kommunerne at finde boliger, som flygtningene kan betale.

- Vi er som kommune forpligtet til at give flygtninge midlertidig indkvartering, hvilket indebærer en betydelig risiko for merudgifter i vores kommunekasse, fortæller Finn Cilleborg.

Ved midlertidig indkvartering er der fastsat maksimale takster for flygtninges egenbetaling, og disse takster ligger betydeligt under de udgifter, som kommunerne har i forbindelse med indkvarteringen. Når en flygtning skal indkvarteres midlertidigt, er det nemlig typisk kommunen, der enten etablerer et indkvarteringssted eller ved leje er ansvarlig for lejeforholdet og dermed betaler for opholdet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst