Kommune stævnet: Dommere hører om svagpissere og halve løgne

Offentlige udtalelser, der vidner om ond stemning i byrådet, læses op, da spektakulær retssag går i gang.

- Stanken af uhæderlighed og halve og hele løgne breder sig.


- Svagpissere.

Det er knubbede udtalelser som disse, der tirsdag formiddag bliver læst op i Retten i Randers.

Her har tre byrådspolitikere - Bjarne Overmark (Beboerlisten), Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten) og Daniel Madié (Konservative) - lagt sag an mod Randers Kommune.

De mener, at de blev tromlet af et politisk flertal i byrådet i Randers, som var blevet trætte af de tre politikeres højlydte kritik og ville sætte dem uden for indflydelse.

Det skete ifølge sagsøgerne ved, at de fik frataget deres poster som udvalgsformænd i sommeren 2015.

Et flertal bestående af Venstre og Dansk Folkeparti lavede dengang en omkonstituering og en ændring af styrelsesvedtægten.

Det betød, at de tre byrådspolitikere mistede deres formandsposter.

Flertallet argumenterede med, at man ville nytænke udvalgsstrukturen.

De tre sagsøgere mener, at det var et skalkeskjul, der skulle dække over det virkelige motiv - at sætte dem uden for politisk indflydelse.

Det var ifølge sagsøgerne tale om en hævnaktion, fordi blandt andre Bjarne Overmark havde kritiseret kommunen for en lukket proces om skolelukninger.

For at dokumentere den opildnede stemning i byrådet på daværende tidspunkt læser sagsøgernes advokat, Lasse Hummelhof Frandsen, en lang række udtalelser fra sagens hovedpersoner op.

Her indgår adskillige saftige udtalelser fra blandt andre Bjarne Overmark, der er fadder til førstnævnte udtalelser.

Men der er også offentlige udtalelser fra byrådsmedlemmer fra Venstre og Dansk Folkeparti, hvor man antyder, at man var træt af de tre politikeres evindelige kritik og ville stække dem politisk.

De tre dommere skal nu vurdere, hvorvidt ændringen af styrelsesvedtægten i 2015, der fratog de tre politikere deres poster, havde et lovligt formål.

Både forhenværende borgmester Claus Omann Jensen (V) og nuværende borgmester Torben Hansen (S) skal afgive forklaringer i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.