Kommune standser byggeri af nyt hus i Skagen

Bygherren er tidligere meldt til politiet for ulovlig nedrivning

Huset på Kjeldergangen 3 er opført i skel med fælles brandmur mod nabohuset. Ifølge arkitekten er problemet ikke det nyopførte hus, men en tegning med en forkert indplacering af nabohuset. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Huset på Kjeldergangen 3 er opført i skel med fælles brandmur mod nabohuset. Ifølge arkitekten er problemet ikke det nyopførte hus, men en tegning med en forkert indplacering af nabohuset. Foto: Peter Broen Peter Broen

SKAGEN:Frederikshavn Kommune har standset opførelsen af et nyt hus på Kjeldergangen 3 i Skagen.

Formanden for plan- og miljøudvalget, John Christensen (V), siger, at ifølge hans oplysninger er huset 80 centimeter højere end tilladt.
Det afviser arkitekt Leo Andersen, Randers, der er bygherrerådgiver.

Politianmeldt

Det oprindelige hus på Kjeldergangen 3 - en af de attraktive grunde tæt ved vandet i Skagens gamle bydel - blev nedrevet i foråret.
Det resulterede i en politianmeldelse af bygherren, fordi huset var bevaringsværdigt.
Leo Andersen forklarer, at han på sin tegning fejlagtigt har indtegnet rygningen på nabohuset 50 cm for lavt, men at huset på Kjeldergangen 3 er opført i præcis den kote og med den højde, byggetilladelsen lyder på.

Nultolerance

Byrådsmedlem Jens Hedegaard Kristensen (S) har forlangt sagen behandlet på det kommende møde i plan- og miljøudvalget.

For en måned siden deklarerede udvalgsformand John Christensen på baggrund af en anden sag om ulovlig ændring af et bevaringsværdigt hus i Skagen nul-tolerance over bygherrer, som ikke fremover følger kommunens retningslinjer til punkt og prikke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.