Kommune tager over for krakket plejefirma

130 borgere i Aalborg Kommune ramt af konkurs hos hjemmeplejefirmaet Gurli´s Rengøring og Pleje, der øjeblikkeligt lukker sin aktivitet

Arkivfoto <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Kim Dahl Hansen

AALBORG:Aalborg Kommunes egen leverandør Hjemmepleje Aalborg tager nærmest med øjeblikkelig virkning over, efter at det private firma Gurli’s Rengøring og Pleje onsdag meddelte, at det er gået konkurs og stopper med al aktivitet.

- Hjemmepleje Aalborg tager hånd om de berørte borgere, som modtager hjælp til personlig pleje. Alle vil fortsat få den personlige pleje, de skal have, forsikrer rådmand Thomas Krarup (K) oven på dagens meddelelse om, at Gurli’s Rengøring og Pleje er konkurs og ophører med øjeblikkelig virkning.

- Det er beklageligt, når en af vores leverandører under frit valg må ophøre uden varsel. Men vi har overblik over de berørte borgere, som modtager hjælp til personlig pleje, og dem tager vi os af allerede i dag, uddyber Thomas Krarup.

Hjælp til medicin

Borgere, som modtager personlig pleje, er helt afhængige af den daglige hjælp til eksempelvis medicingivning. Derfor er Aalborg Kommunes første prioritet at sikre hjælpen til de borgere.

Det drejer sig om fem borgere, som alle bliver kontaktet telefonisk af Ældre- og Handicapforvaltningen allerede i dag.

Gurli’s Rengøring og Pleje har leveret praktisk hjælp til 130 borgere i Aalborg Kommune.

De berørte borgere bliver kontaktet allerede torsdag i denne uge af Visitationen med henblik på valg af en ny leverandør.

Situationen betyder, at berørte borgere i den nærmeste fremtid kan opleve hjælp på andre tidspunkter end aftalt. Men Aalborg Kommune vil sørge for, at alle borgere får den nødvendige hjælp.

Beredskab iværksat

- Det er helt afgørende, at borgerne ikke kommer til at mærke væsentlige afsavn i denne situation. Vi har derfor aktiveret vores beredskab til at håndtere situationer

som denne, så vi sikrer maksimal tryghed for den enkelte borger, slutter rådmand Thomas Krarup.

Det er - trods flere forsøg - ikke lykkedes at få en kommentar fra Gurli’s Rengøring og Pleje.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.