EMNER

Kommune tjekker oplysninger om nyt garagebarn

Helsingør undersøger for anden gang mistanke om et skjult barn

Politiet i Helsingør har i samarbejde med kommunen undersøgt, om et forældrepar holdt endnu et barn skjult. Arkivfoto

Politiet i Helsingør har i samarbejde med kommunen undersøgt, om et forældrepar holdt endnu et barn skjult. Arkivfoto

HELSINGØR:Medarbejdere fra Helsingør Kommune besøgte fredag aften med politiets hjælp det hus på Skovgårdsvej i Helsingør, hvor der i august sidste år blev fundet en dreng, som forældrene havde holdt skjult for myndighederne siden fødslen.

Han er familiens syvende barn og blev i pressen døbt "garagebarnet". Seks andre børn var tidligere blevet tvangsfjernet.

Kommunen havde fået et tip om, at der måske var endnu et barn skjult. Men der blev ikke fundet spor af noget ottende barn, siger kommunaldirektør Bjarne Pedersen, Helsingør Kommune, til Ritzau.

Talte om søster

Besøget hos forældreparret kom i stand, fordi kommunen havde fået en såkaldt "begrundet underretning" om, at parret skulle have et ottende barn.

- Vi har fået en underretning, der var så begrundet, at vi tænkte, at det blev vi nødt til at undersøge, siger Bjarne Pedersen.

- Allerede da vi hentede den lille dreng, talte han på sit dårlige sprog om en lillesøster, og dengang vendte vi om og undersøgte huset en gang til. Nu har vi to gange været inde at kigge efter det ottende barn, siger kommunaldirektøren.

Ifølge Helsingør Dagblad deltog 10 betjente og to kommunale medarbejdere i eftersøgningen af det mulige ottende barn.

Ingen spor af ottende barn

Bjarne Pedersen oplyser, at politiet var med for at skaffe kommunens medarbejdere adgang, fordi forældreparret ikke ønsker at tale med kommunen.

Hverken i huset i garagen eller i en bus, som familien har holdende udenfor, blev der fundet tegn på, at der skulle være endnu et barn.

- Der er ikke spor af et ottende barn. Ingen som helst spor, siger Bjarne Pedersen.

Helsingør Kommune foretager sig nu ikke mere i sagen, siger han.

Anklagemyndigheden har endnu ikke taget stilling til, om der skal rejses tiltale mod forældreparret for vanrøgt af den dreng, de holdt skjult.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.