Kommune trak sag ud for længe

Arbejds-tilsynet gav Brønderslev påbud om at forbedre indeklima allerede i marts 2010

Lone Beck
Søndergades Skole har problemer med indeklimaet. Arkivfoto: Bent Bach
Arbejdstilsynet 17. august 2012 10:56

BRØNDERSLEV: Brønderslev Kommune lod det trække for længe ud med at efterleve påbuddet fra Arbejdstilsynet (AT) om at forbedre indeklimaet på Søndergades Skole.

Derfor skred AT for nylig til en politianmeldelse af Brønderslev Kommune, der endnu ikke har fået etableret ventilationsanlæg på skolen.
- Arbejdstilsynet afgav påbud om indeklima til kommunen helt tilbage i marts 2010, påpeger tilsynschef Thomas Christensen fra AT’s Kontrolcenter Nord.
Brønderslevs borgmester Lene Hansen (S) rasede onsdag over politianmeldelsen:
- Sådan et arbejde skal i udbud, og det tager altså tid med de retslige regler på det område. Det skrev vi til AT om 28. juni, sagde Lene Hansen.
- Det er rigtig nok, vi fik en henvendelse fra kommunen i slutningen af juni om, at det bliver igangsat efter byrådsbehandlingen i august, men på det tidspunkt er tidsfristen, som arbejdsmiljøklagenævnet har fastsat for efterkommelse af påbuddet, overskredet med mere end fem måneder, siger Thomas Christensen.
- Hvis vores påbud skal have en effekt på de ansattes arbejdsmiljø, er det vigtigt, at løsningen af problemerne ikke trækker ud i årevis, understreger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...