Kommune: Uprovokeret drab på sosu-assistent

Beboere og ansatte på bosted får krisehjælp, efter at en sosu-assistent blev overfaldet og dræbt med en kniv.

Kommune: Uprovokeret drab på sosu-assistent

Et uprovokeret overfald fra en 72-årig sindslidende beboer kostede mandag morgen en 37-årig sosu-assistent på bostedet Ringbo i Bagsværd livet.

Sosu-assistenten blev overfaldet klokken 08.00 mandag morgen, og hun døde en halv time senere.

Politiet har anholdt en 72-årig mand, der har erkendt, at han overfaldt kvinden.

Center Ringbo er et socialpsykiatrisk center under Københavns Kommune med plads til 135 beboere.

I en pressemeddelelse skriver socialforvaltningen i Københavns Kommune, at der var tale om et uprovokeret overfald, der skete på et fællesareal på Ringbo. Den 72-årige har ifølge kommunen ikke tidligere udvist voldelig adfærd.

- Vi er alle sammen dybt berørt over den tragiske og ulykkelige hændelse, der har ramt en af vores medarbejdere, udtaler Jan Jensen, der er kontorchef i Københavns Kommunes Socialforvaltnings afdeling for Udsatte voksne og psykiatri.

- Det var ikke noget, vi på nogen måde kunne have forudset, tilføjer han.

Ifølge kommunen er der ikke noget, der tyder på, at der er begået sikkerhedsmæssige eller arbejdsmæssige fejl i forbindelse med drabet på sosu-assistenten.

Beboere og ansatte på Ringbo er tilbudt krisehjælp efter den voldsomme oplevelse.

I Socialpædagogernes Landsforbund siger formand Benny Andersen, at drabet ikke er enestående. Sidste år blev en kvindelig pædagog på bostedet Blåkjærgård nær Viborg knivdræbt af en mandlig beboer.

Forklaringen kan være, at beboerne på bostederne i dag er mere syge, end de var tidligere. Flere har en dobbelt diagnose, hvor de både har en psykisk lidelse og et misbrug af stoffer eller medicin.

- Derfor er det vigtigt, at der foreligger en risikovurdering af hver enkelt beboer. Desværre ved vi, at det ikke altid er tilfældet, siger Benny Andersen, som ikke kender til forholdene på Ringbo, men udtaler sig generelt.

Samtidig er mange bosteder ramt af personalenedskæringer.

- Hvor man tidligere var to ansatte om en beboer, er man i dag alene, og så bringes man nemmere i situationer, hvor det kan gå galt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.