Kommune vil forsøge at købe nedlagt hospital

Et flertal i Helsingør Kommune er parat til udfordre forretningsfolk, når byens hospital skal sælges.

Kommune vil forsøge at købe nedlagt hospital

Det skal være Helsingør Kommune, ikke en tilfældig forretningsmand eller investeringsvirksomhed, som får muligheden for at udvikle hele området ved Helsingør Hospital.

Derfor går Socialdemokraterne og De Konservative, der repræsenterer et flertal i Helsingør Byråd, nu ud og foreslår, at kommunen optager direkte forhandlinger med Region Hovedstaden om et køb af området, skriver Helsingør Dagblad.

- Vi hører hele tiden rygter om, at regionen har tænkt sig at sælge hospitalsområdet til en lav pris til statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, som så skal sælge det videre.

- Men vi kan lige så godt gå ind og købe det til at starte med, siger socialdemokraten Henrik Møller.

Region Hovedstaden lukkede for nogle måneder siden Helsingør Hospital.

Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger er den offentlige vurdering på hele det 154.000 kvadratmeter store område på cirka 215 millioner kroner - inklusiv det psykiatriske hospital, der ikke er omfattet af salgsplanerne.

Men den pris skal Freja Ejendomme sandsynligvis ikke betale til regionen for sygehus-arealet, hvor det tomme hospital står.

Og det regner De Konservatives ordfører i byrådet, Per Tærsbøl, heller ikke med, at kommunen skal.

- Jeg går da ud fra, at kommunen i givet fald kan få lov til at købe hospitalsområdet til præcis samme, lave pris, som regionen vil sælge den for til Freja Ejendomme.

- Det må være rimeligt, hvis Helsingør Kommune kan få lov til at overtage det på samme vilkår, siger han.

Det bliver i de kommende uger, at regionsrådet skal diskutere salget af Helsingør Hospital og det omkringliggende område. Indtil videre er det som nævnt Freja Ejendomme, der er kørt i stilling som køber.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.