Kommunen bygger for at spare

De mange kommunale byggeprojekter rundt om er et opgør med utidssvarende faciliteter og et håb om fremtidige besparelser

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Midt i den finansielle krise har Frederikshavn Kommune haft den store tegnebog fremme. Kommunen har i løbet af den nuværende byrådsperiode investeret i en række projekter med en samlet udgift på 238,85 millioner kroner, men målet er, at nybyggerierne i fremtiden kan tjene sig selv ind, og retfærdigere de mange penge, som etableringen har kostet.

Besparelser på driften

De kommunale projekter er alle på børne- og ungeområdet, og den største udgift er uden sammenligning opførelsen af den nye Nordstjerneskole. Den alene tegner sig for 194,1 million kroner.

Alligevel er formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Paul Rode Andersen (SF), overbevist om, at projekter som disse kan være med til at hjælpe kommunen gennem krisen.

- Nordstjerneskolen er kulminationen på en omstrukturering i skolestrukturen i Frederikshavn. Vi er nødt til at forsøge at investere os ud af krisen, så selv om der er tale om en samlet udgift på mange millioner kroner, så vil driftsbesparelser i sidste ende gøre, at det kan betale sig, siger han.

Udover Nordstjerneskolen, så er kommunen også i færd med at opføre en ny fritidsinstitution for handicappede børn kaldet Solsikken på Toftegårdsvej og en helt ny superinstitution kaldet Mælkevejen, en sammenlægning af institutionerne Børnebakken, Børnetoften og Storkereden, på hjørnet af Peter Wesselvej og Råholtvej. Til sidst er der planer om at opføre en ny døgninstitution for unge på Suenssonsvej, hvor vuggestuen Storkereden tidligere l. Her har kommunen afsat 13,11 million til projektet. Specielt den nye superinstitution har Paul Rode store forventninger til.

- De gamle lokaler og faciliteter var fuldstændig utidssvarende og alt for dyre i drift. På den her måde er vi også på forkant med situation og skal ikke pludseligt til at finde penge til investeringerne i fremtiden, fortæller han.

Udover de fire kommunale projekter, så er Hånbæk Boligforening i gang med at opføre en ny børnehave kaldet Regnbuen, hvor kommunen planlægger at binde sig til et 25-årigt lejemål.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.