Kommunen har kun tjent sølle 22.500 kr.

P-afgift på autocampere er latterlig, mener Bruno Müller (S)

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Byrådsmedlem Bruno Müller (S) er efter eget udsagn stanghamrende utilfreds.

Grunden til de dystre miner er, at den hede diskussion om parkeringsafgift på autocampere igen er landet på politikernes bord.

19. juni besluttede teknisk udvalg at søsætte et etårig forsøg, hvor der skulle opkræves en p-afgift på 150 kroner per overnatning for autocampere.

Forsøget foregår en række steder i Frederikshavn Kommune, blandt andet på Grenen ved Skagen.

Nu har teknisk udvalg så fået en halvårlig evaluering af forsøget, hvor det viser sig, at udbyttet er rimelig beskeden.

Fra midten af juli til midten af december har Frederikshavn Kommune for eksempel tjent 22.500 kroner på at lade autocampere på Grenen betale parkeringsafgift.

- For det første synes jeg ikke, at ejere af autocampere skal betale parkeringsafgift på netop Grenen. Her er jo ingen faciliteter - hverken bad, tømning af spildevand eller el. Så jeg mener slet ikke, at kommunen kan tillade sig at tage p-afgift, siger Bruno Müller, der nu vil have en redegørelse i sagen.

- Jeg vil gerne vide, hvor mange ressourcer, Frederikshavn Kommune bruger på den her ordning på Grenen. Hvad koster det at have en mand gående rundt og indkræve p-afgifter, spørger Bruno Müller, der får sin redegørelse på næste møde i teknisk udvalg.

I alt har Frederikshavn Kommune tjent 65.500 på at afkræve p-afgift, der, udover på Grenen, også foregår på Skagen Lystbådehavn/Rådhuset, Sæby Havn, Rønnerhavnen og Aalbæk Havn.

Formanden for teknisk udvalg, Brian Pedersen (SF), mener, at en p-afgift for autocampere er helt i orden.

- Jeg synes, det er fair, at der bliver afkrævet en p-afgift. Og jeg kan godt forstå, at campingpladserne klager, hvis ejerne af autocampere kan få lov til at bo gratis, siger Brian Pedersen, der understreger, at der kun er tale om en forsøgsordning.

I Sæby indbragte p-afgiften 24.600 (topscorer), Skagen Lystbådehavn, 10.000, Aalbæk 7000 og på Rønnerhavnen 1350 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.