Lokalpolitik

Kommunen kæmper på flere fronter for sin troværdighed

Nye løfter vejes op mod fortidens

Leif Bagers protester over planerne om at lade arealet her bebygge gør indtryk på borgmester Hans Christian Maarup, men ikke nok til, at han vil anbefale byrådet at ændre krus.

Leif Bagers protester over planerne om at lade arealet her bebygge gør indtryk på borgmester Hans Christian Maarup, men ikke nok til, at han vil anbefale byrådet at ændre krus.

HADSUND:Hidtil har Mariagerfjord Kommune holdt stand mod påstandene om brudte løfter ved havnen i Hadsund. Leif Bager, ejeren af Brogade 5, beliggende lige ud til p-pladsen bag Spar Nord Bank og Lorentz Nielsens Boghandel, har i NORDJYSKE tordnet mod kommunen, og bulderet er ikke blevet mindre af, at en række personer, heriblandt nuværende byrådsmedlemmer, giver ham ret. Men kommunen bøjer sig ikke, og det er ikke fordi borgmester Hans Christian Maarup har sat hænderne for ørerne eller er ligeglad med, om kommunens troværdighed lider skade. - Jeg kan sagtens følge, at det må være umådeligt kedeligt for Leif Bager, at der nu skal ændres på tingene, hvis han føler, han for 17 år siden har fået et løfte om, at der aldrig måtte bygges på området. - Men troværdighedsproblemet gælder begge veje. Der er jo også et troværdighedsproblem over for de mennesker, der har lagt mange kræfter og økonomi i at projektere sundhedshuset. De har allieret sig med en arkitekt for at finde en løsning, der passer lige præcis til det sted, siger Hans Christian Maarup. Et pokkers dilemma Han oplyser, at der ikke er indgået en salgsaftale med folkene bag sundhedshuset, men borgmesteren er alligevel stærkt betænkelig ved at løbe fra forhandlingerne med folkene bag sundhedshuset. - Hvordan ser det ud for andre? Hvem vil så handle med os, hvis vi bare annullerer de hidtidige sonderinger, spørger borgmesteren. Over for det står så presset fra Leif Bager og dem, der støtter hans udlægning. - Jeg har ingen grund til at sætte spørgsmålstegn ved det, som Leif Bager, Mogens Jespersen, Jess Laursen og andre siger, men jeg har heller ingen grund til at sætte spørgsmålstegn ved en lokalplan, der er vedtaget fuldt lovligt i en af de tidligere kommuner. - Og det er da forbistret, at det først kommer frem nu, hvor hele lokalplanprocessen for længst er kørt i det byråd, hvor de selv sad, siger Hans Christian Maarup, som dog erkender, at dét kun gælder Mogens Jespersen. Under alle omstændigheder udgør sagen nu ”et pokkers dilemma”. Hans Christian Maarup afviser, som han udtrykker det, at agere ”sagsbehandler” og selv dykke ned i papirerne, men han har ladet forvaltningen gennemgå sagen og forlader sig på embedsmændenes udsagn om, at lokalplanprocessen er gennemført helt lovligt. - Grundlaget skal selvfølgelig være i orden, og lokalplanprocessen er kørt efter bogen. Nogle indsigelser er imødekommet, andre ikke. Man kan altid diskutere, om de beslutninger så er rigtige, men det tidligere byråd vedtog planen enstemmigt, og det må vi respektere. - Hvis vi går ind og ændrer hér, så kunne jeg godt forestille mig, at man andre steder siger: ”Hov, vi har også en lokalplan, som vi er utilfredse med. Det vil vi da have ændret”, siger Hans Christian Maarup. Men risikerer I ikke, hvis Leif Bager lægger sag an og får medhold, at få en endnu værre sag på halsen? - Den slags gisninger vil jeg ikke forholde mig til. Nu må vi først se, hvad byrådet mener, siger Hans Christian Maarup.