Kommunen kræver tilskud betalt tilbage

Thisted Kommune kræver tilbagebetaling af lokaletilskud til tre foreninger i Østerild

Tre klubber, der benytter lokaler i Østerild Multicenter, mødes nu af krav om tilbagebetaling af tilskud efter folkeoplysningsloven. Arkivfoto <i>Peter Mørk</i>

Tre klubber, der benytter lokaler i Østerild Multicenter, mødes nu af krav om tilbagebetaling af tilskud efter folkeoplysningsloven. Arkivfoto Peter Mørk

ØSTERILD:For snart et år siden besluttede børne- og familieudvalget i Thisted Kommune at melde tre foreninger til politiet på grund af mistanke om bedrageri, men politiet fandt ikke anledning til at rejse sigtelse.

Nu kræver kommunen, at de tre foreninger betaler en del af lokaletilskuddet tilbage - i første omgang for 2009, og senere vil der blive stillet krav om tilbagebetaling for årene 2010 og 2011, skriver Thisted Dagblad fredag.

Alene for 2009 kan Østerild Squashklub vente et krav om tilbagebetaling af 78.000 kroner, Østerild Motionsklub skal betale 88.000 kroner og Østerild Badmintonklub skal betale knap 37.000 kroner tilbage.

Kravet kommer på baggrund af, at en ekstern revision har konstateret ”væsentlige uregelmæssigheder” i udbetaling af tilskud efter folkeoplysningsloven, som forvaltningsdirektør Lars Sloth formulerer det:

- Vi har en lov, der udstikker nogle rammer for tilskud. Hvis vi mener rammerne ikke bliver overholdt, så er vi som forvaltning nødsaget til at handle, og vi har en pligt til at få politikerne til at forholde sig til det. Det er væsentligt, at der ikke sker udbetalinger på et forkert grundlag.

Tirsdag 15. januar skal børne- og familieudvalget under Thisted Byråd behandle sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.