Kommunen kunne bare anbringe Nikolaj

Lise Langer forstår ikke, at hun nu skal bære skylden for, at hendes søn ikke blev anbragt i efteråret

Lise Langer forstår ikke, hvorfor det pludselig er hendes egen skyld, at hendes søn ikke fik en plads på et botilbud for autister sidste efterår. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Lise Langer forstår ikke, hvorfor det pludselig er hendes egen skyld, at hendes søn ikke fik en plads på et botilbud for autister sidste efterår. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

REBILD:Lise Langer forstår ikke, hvordan det pludselige er hendes og hendes ex-mands skyld, at deres 15-årige dreng Nikolaj ikke fik en akut plads på Vadgård sidste efterår.

- Rebild Kommune mente på det tidspunkt, at Nikolaj skulle akut anbringes på Vadgård. Det var der intet, som forhindrede kommunen i at gøre, siger Lise Langer.
i NORDJYSKE Stiftstidende kunne hun i går læse, at borgmester Anny Winther på baggrund af en redegørelse fra direktør Søren Kjær refererede omstændighederne omkring den første beslutning om en akut anbringelse af Nikolaj.
- Eftersom forældrene ikke kunne komme til det akutte møde, vurderede forvaltningen, at så kunne der ikke være tale om en akut situation, udtalte Anny Winther i går i NORDJYSKE Stiftstidende.

Det passer ikke

- Det er rigtigt, at vi ikke kunne komme til et akutmøde med en halv dags varsel. Da jeg blev ringet op og fik besked på at møde næste dag, havde vi lige begravet Nikolajs niece, og min ex-mand arbejder i en hel anden landsdel og kunne heller ikke tage fri med så kort varsel, siger Lise Langer.

Hun understreger, at hverken hun eller Nikolajs far ville stille sig i vejen for en akut anbringelse.
- Vi gav udtrykkeligt kommunen besked på, at de gerne måtte anbringe Nikolaj akut, og så måtte mødet vente, fordi det var vigtigt, at begge hans forældre var med, siger Lise Langer.
Hun er frustreret over, at borgmesteren nu udlægger
historien, så det ligner forældrenes manglende vilje, der bliver argument for, at situationen ikke var alvorlig.
- Det mente alle, at den var. Både direktøren selv, autistkonsulenten, skolen og os som forældre, siger Lise Langer.

Ikke sagsbehandlerens ansvar

Hun forstår heller ikke, at sagsbehandleren nu alene må bære skylden for sagens forløb.

- Det er ikke i orden, at borgmesteren bare frikender sig selv og sin direktør.
- Direktøren har været inde i sagen i lang tid, og kendt situationens alvor. Det er utroligt, at han bare vasker hænder, og at borgmesteren bakker ham op, siger Lise Langer.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.