Kommunen svarer FOA

Fredag udbrød der krig mellem fagforeningen FOA og Frederikshavn Kommune. Stridens kerne er hjemmeplejen

Formanden for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Jørgen Tousgaard (S) er rystet over fagforeningen FOA. <i>Kurt Bering</i>

Formanden for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Jørgen Tousgaard (S) er rystet over fagforeningen FOA. Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommune og fagforeningen FOA taler tilsyneladende kun med hinanden via pressemeddelelser.

Tidligt fredag udsendte FOA en pressemeddelelse, hvor kommunen blev kritiseret sønder og sammen vedrørende en undersøgelse af det private plejefirma IMS Service.

Nu kommer svaret - via en pressemeddelelse - fra Frederikshavn Kommune og formanden for socialudvalget Jørgen Tousgaard (S):

- På baggrund af kritik rejst af FOA i november 2014 er der i januar måned gennemført en undersøgelse af IMS Service ApS, der leverer hjemmehjælp i Frederikshavn Kommune.

Socialudvalget fik på mødet den 4. februar forelagt resultatet af undersøgelsen, der er baseret på stikprøver foretaget i de tre områder, hvor der var rettet kritik af IMS Service ApS. Der er gennemført interviews med borgerne om deres tilfredshed med hjælpen, og om borgerne fik den hjælp, som de er visiteret til. Undersøgelsen omfatter også en vurdering af fagligheden og kompetencerne hos personalet samt arbejdsmiljøet i IMS Service ApS. Ligeledes er den kommunale hjemmesygepleje blevet interviewet om, hvorvidt man har oplevet svigt i forhold til medicingivningen hos IMS Service ApS.

Der er ved stikprøverne ikke fundet udsagn eller materiale, der generelt kan underbygge den fremførte kritik af IMS Service ApS. De gennemførte besøg hos borgere samt interviews med hjemmehjælpere fra IMS Service ApS giver et billede af, at de adspurgte borgerne får den hjælp, som de er visiteret til. Alle tre borgere, der har haft besøg, udtrykker tilfredshed med den hjemmehjælp, de modtager fra IMS Service ApS. Det er også indtrykket af stikprøverne, at den enkelte medarbejder hos IMS Service ApS er kompetent og klædt på til at løse opgaverne omkring borgerne. Frederikshavn Kommune har i øvrigt ikke fået henvendelser fra borgere, der har udtrykt utilfredshed med den hjemmehjælp, som IMS Service ApS har leveret.

Resultatet af undersøgelsen giver ikke anledning til at iværksætte skærpet tilsyn på IMS Service ApS i forhold til andre leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp (SEL § 83).

- Resultaterne af stikprøveundersøgelsen udgør dog ikke et tilstrækkeligt grundlag for, at man kan tegne et generelt billede af kvaliteten af den hjemmehjælp, IMS Service ApS leverer, er i orden, understreger Jørgen Tousgaard.

Socialudvalget fastholder beslutningen fra mødet den 3. december 2014 om også at foretage et uvildigt, fokuseret og skærpet tilsyn på fritvalgs-området under SEL § 83 i 2015 udover stikprøveundersøgelsen.

- Vi har brug for at komme i dybden og danne os et samlet overblik. Vi skal have set kvaliteten efter i sømmene set i lyset af, at vi gennemførte udbud på området i 2013 og ændrede normtiden med virkning fra 1.9. 2014. Borgerne skal opleve, at de får den hjemmehjælp, de er visiteret til, og en kvalitet vi kan stå inde for, siger socialudvalgsformand Jørgen Tousgaard.

Stikprøveundersøgelsens resultater og FOA’s vil indgå det uvildige, fokuserede og skærpede tilsyn på fritvalgs-området i løbet af 2015.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.