EMNER

- Kommunen tagerbrødet fra os

Lige som man ringer efter en teletaxa på de sene afgange på busruterne på landet, kan man også bede om en teletaxa i Hjørring på de tidspunkter, hvor der ikke er så mange passagerer i bybusserne.

Hjørring taxa mister endnu en kommunal opgave, som i stedet skal lægges over i NT. Det falder ikke i god jord hos taxaformand Hans Kurt Pedersen. Arkivfoto:

Hjørring taxa mister endnu en kommunal opgave, som i stedet skal lægges over i NT. Det falder ikke i god jord hos taxaformand Hans Kurt Pedersen. Arkivfoto:

Det er Hjørring Taxa man ringer til, men udvalget for teknik og veje har nu indstillet, at administrationen flytter fra Hjørring til NT i Aalborg. Begrundelsen er selvfølgelig økonomi. - Vi skal finde besparelser, og vi ved, at Frederikshavn har sparet en del ved at lade NT stå for bybustaxaerne, siger formanden for udvalget for teknik og veje, Ole Ørnbøl (S). - Jeg ser det som en klar serviceforringelse for brugerne. Det er en måde at tage brødet ud af munden på os. Det arbejder de hårdt for, siger formanden for Hjørring Taxa, Hans Kurt Pedersen. Ifølge ham er der et fortilfælde, som taler sit helt klare sprog. Tidligere stod taxa også for administrationen af fribefordringsordningen. Den ordning som pensionister bruger, når de eksempelvis skal til lægen. Af sparehensyn blev den lagt over til NT. - NTs ordning med at man skal bestille dagen før, har gjort det så bøvlet for pensionisterne, at de bare ringer efter en taxa i forvejen og betaler af egen lomme. De kan få pengene tilbage, men så skal de stå i kø i kommunebutikken, og det orker pensionisterne ikke at døje med, siger Hans Kurt Pedersen, som mener, at bare ved at gøre ordningen så besværlig for brugerne, så har kommunen allerede sparet en hel del penge. Som teletaxaordningen i Hjørring by fungerer i dag, så skal man ringe en time i forvejen. Hans Kurt Pedersen ved ikke, hvilken ordning NT vil skrue sammen, men han frygter, at folk ikke fremover kan ringe med en times varsel.