Morsø

Kommunen vil købe bygninger før tid

Investeringer i børnehave og rådhus samt vejvedligeholdelse fremskyndes til i år

Den nedlagte Præstbro Børnehave overtages af kommunen året før, det var aftalt. Arkivfoto: P. E. Bilstrup

Den nedlagte Præstbro Børnehave overtages af kommunen året før, det var aftalt. Arkivfoto: P. E. Bilstrup

MORS:Et politisk ønske om at fremskynde tre anlægsinvesteringer til i år er blevet enstemmigt godkendt af Morsø Kommunalbestyrelse.

Det indebærer, at kommunen køber den nu rømmede Præstbro Børnehave i Erslev, som for snart 20 år siden blev opført af Morsø Sparekasse. Aftalen var, at kommunen skulle leje den og købe den tilbage i 2017 for anskaffelsessummen 4,9 millioner kroner. Ejendommen har efter Fjordbank Mors’ konkurs i 2011 tilhørt selskabet Guldregn ApS. Kommunen køber den kontant ved at tage af sin kassebeholdning og sparer driftsmæssigt godt 40.000 kr. i år og næste år. I tilgift får man så de afsatte 4,9 mio. kr. at operere med i 2017.

Også det gamle rådhus i Holgersgade i Nykøbing vil kommunen nu forhandle med ejeren, Ejendomsselskabet af 2011 A/S, om at købe. Dette selskab, der ejes af kommunen selv, udlejer i øjeblikket bygningen til kommunen for 700.000 kr. årligt, og kommunen videreudlejer en del af den til Morsø Forsyning for knap 300.000 kr. Der er et kommunegaranteret lån i bygningen på 14 mio. kr., og kommunen vil hellere overtage låneforpligtelsen og har fået et tilbud, der indebærer en årlig besparelse på 320.000 kr.

Den sidste anlægsudgift har helt andre årsager. Det er en bevilling på 10 mio. kr. til vejvedligeholdelse, som fremrykkes på grund af en række kommunale vejstrækningers dårlige tilstand. Pengene tages af kassebeholdningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.