Kommunen vil skabe job til udsatte borgere

Det skal blive in at være socialøkonomisk virksomhed

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget John Karlsson (S) oplyser, at kommunen har fået 500.000 kroner i støtte til projektet ”Styrket Indsats for socialøkonomiske virksomheder.” Arkivfoto: Grete Dahl.

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget John Karlsson (S) oplyser, at kommunen har fået 500.000 kroner i støtte til projektet ”Styrket Indsats for socialøkonomiske virksomheder.” Arkivfoto: Grete Dahl.

FREDERIKSHAVN:Kontanthjælpsmodtagere, fleksjobbere eller misbrugere. Frederikshavn Kommune vil i et nyt samarbejde arbejde for at skabe job til netop disse grupper af borgere. Det kaldes socialøkonomi, og det sker blandt andet med støtte fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som sammen med kommunen blandt andet vil hjælpe private til at etablere socialøkonomiske virksomheder.

- Formålet med projektet ”Styrket indsats for socialøkonomiske virksomheder” er blandt andet at forbedre rammerne for udvikling af socialøkonomiske virksomheder i kommunen, så vi får skabt flere reelle arbejdspladser til vores udsatte borgere, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune, John Karlsson (S).

Ønsket er ganske enkelt at få flere borgere i beskæftigelse.

Fra idé til virkelighed

Frederikshavn Kommune har fået 500.000 kroner til projektet og vil samarbejde med Erhvervshus Nord og Hjørring Kommune. Pengene skal bruges til at gøre det nemmere for private at etablere en socialøkonomisk virksomhed. Sekretariatsmedarbejder Maiken Pilgaard Krüger er tovholder for projektet, og hun hjælper potentielle socialøkonomiske virksomheder med at gøre idé til virkelighed.

- Det er blandt andet tanken, at potentielle socialøkonomiske virksomheder kan få screenet deres idé hos os. Vi bidrager til, at der skabes bæredygtige vækstvirksomheder. Samtidig tilbyder vi at koordinere samarbejdet med kommunen og rådgiver om de forskellige muligheder, der er, inden for det kommunale system, siger Maiken Pilgaard Krüger.

Aktiv indsats

Frederikshavn Kommune samarbejder med Erhvervshus Nord om at udvikle deres iværksætterrådgivning til også at omfatte socialøkonomiske virksomheder, så iværksættere kan hente hjælp til blandt andet udarbejdelse af forretningsplaner, økonomistyring og finansieringsmuligheder.

- Det nye i det her projekt er, at vi gør en aktiv indsats for at tiltrække socialøkonomiske virksomheder. Vi synliggør rammerne, så det bliver enklere at etablere og drive en socialøkonomisk virksomhed i Frederikshavn Kommune, siger John Karlsson.

Projektet ”Styrket indsats for socialøkonomiske virksomheder” skal gennemføres i 2015.

Herefter vil tiltagene blive implementeret i driften, så Frederikshavn Kommune også fremover er et attraktivt sted at drive socialøkonomisk virksomhed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.