Kommunens fritidsanlæg skal kortlægges

Faldende børnetal og stram økonomi stiller krav om nytænkning og sammenhold

- Foreningslivet skal være indstillet på store forandringer de kommende år, siger FUF-formand Henrik Carlsen. <i>Kim Dahl Hansen</i>

- Foreningslivet skal være indstillet på store forandringer de kommende år, siger FUF-formand Henrik Carlsen. Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Befolkningstallet i Frederikshavn Kommune rasler ned. Fra 2011 til 2016 falder indbyggertallet med 1882 borgere.

Det største fald sker blandt børn og unge og blandt de 25-64-årige, de såkaldt erhvervsaktive, mens gruppen af ældre vokser, især de 65-79-årige.

Det får stor betydning på den måde vi indretter os på.

Færre skoler, færre institutionspladser, færre fritidsfaciliteter til børn og unge og flere ældreboliger, plejehjemspladser osv.

Et skridt på vejen til den ny virkelighed er en kortlægning af kommunens fritidsfaciliteter, forsamlingshuse, idrætshaller med mere.

Kortlægning af lokaler mv.

Opgaven er lagt i hænderne på en, der kender fritidsområdet bedre end de fleste. Henrik Carlsen, mangeårig formand for Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, i daglig tale FUF, har rykker de tre første måneder ud af sin nye kalender, taget orlov fra sit civile erhverv, og skal nu kortlægge hele fritidsområdet.

Det sker i samarbejde med Syddansk Universitet og Idrættens Analyseinstitut, og målet er at give politikerne et værktøj til, hvordan de får mest muligt ud af kommunens sparsomme ressourcer.

- I første omgang skal vi kortlægge de nuværende faciliteter og sammenholde det med analyser over befolkningsudviklingen. Jeg skal ud og tale med foreningerne over hele kommunen og se på, hvordan vi bedst muligt kan pulje kræfterne. Det kan for eksempel være med lokale råd i de enkelte landsbyer, som går sammen om fælles forsamlingshus, idrætsfaciliteter og lignende, siger Henrik Carlsen.

Mest muligt for pengene

Arbejdet støttes af blandt andet Folkeoplysningsudvalget, FUF, Idrætssamvirket og LAG Vendsyssel, der stiller økonomiske midler til rådighed, hvis en landsby har brug for en tovholder til at sparke processen i gang.

Flere steder i kommunen er man godt i gang.

Strandby-Elling IF (SEIF) har slået stregerne til et kraftcenter ved Bannerslundhallen, og omkring Arena Nord skal der dels findes en løsning på Nordstjerneskolens idrætsfaciliteter, dels ske en renovering af taget over Atletcentret, ligesom en bedre udnyttelse af Frederikshavn Stadion er et aktuelt tema.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.