Kommuner beskyldes for at slå mønt på 225-timersregel

Når kommunerne forvalter 225-reglen handler det om, hvilket ansvar de føler over for deres borgere, siger SF.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jobcenter Foto: Scanpix/Nils Meilvang

Forskellen på, hvordan kommunerne forvalter den nye 225-timersregel, handler ikke om selve reglen, men derimod om hvilket ansvar kommunerne føler over for deres borgere.

Sådan siger SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, efter at det har vist sig, at andelen af kontanthjælpsmodtagere, som er undtaget fra 225-timersreglen, svinger enormt fra kommune til kommune.

Reglen indebærer, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde minimum 225 timer om året for at undgå, at deres ydelse bliver sat ned.

- Vi må gå ud fra, at det er kommunerne, der kender borgerne bedst. Jeg vil opfordre kommunerne til at møde borgerne der, hvor borgerne er, siger Karsten Hønge.

- Det er det, der skal til for at drive en forsvarlig beskæftigelsespolitik og socialpolitik.

Spørgsmål: Kan det ikke netop føre til stor forskel, hvordan kommunerne forvalter lovgivningen?

- Jo, det kan jeg ikke helt afvise. Der er risiko for, at nogle meget emsige og nidkære kommuner vil gå efter at spare så mange penge som muligt. Men så må jeg simpelthen opfordre borgerne til at udfordre afgørelserne, siger han.

Ifølge Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, skyldes variationen i kommunerne, at socialrådgiverne ikke har læst den vejledning, som Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har sendt ud.

- Hvis de ikke har sat sig ind i lovgivningen og den vejledning, der er sendt, vil der komme forskellige vurderinger. Og kontanthjælpsmodtagerne skal jo gerne kunne regne med, at de får den samme behandling, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.