Kommuner fastholder ledige på dagpenge

Flere kommuner er ved at skabe særlige stillinger, der undergraver Folketingets dagpengestramninger.

Kommuner fastholder ledige på dagpenge

En række kommuner bruger lige nu millioner af kroner på at modvirke effekten af de dagpengestramninger, som Folketinget har vedtaget. Det skriver Politiken søndag.

Det sker med særlige jobordninger, som har til formål at sikre de ledige endnu to år på arbejdsløshedsdagpenge - de to år, som Folketinget skar væk, da dagpengeperioden blev skåret ned fra fire til to år.

De særlige jobkonstruktioner møder politisk kritik for at fastholde de ledige i dagpengesystemet og dermed undergrave dagpengestramningen.

Samtidig er der tvivl om, hvorvidt de midlertidige job, målrettet til optjening af dagpengeret, er lovlige.

Af samme årsag er statsforvaltningen i Nordjylland i øjeblikket ved at undersøge, om Frederikshavn Kommunes model holder sig inden for loven.

Politiken har på nuværende tidspunkt lokaliseret seks kommuner, som er på vej til at bruge i alt mere end 23 millioner kroner til at skabe cirka 180 af de særlige stillinger, der går under navne som "puljejob" og "akutjob+".

I Aarhus har man brugt 16 millioner kroner på at ansætte 40 langtidsledige i særlige midlertidige stillinger i kommunens ældrepleje.

Men det er en praksis, der godt kan forsvares, mener rådmand i kommunen Thomas Medom (SF).

- Det er en mulighed for at give en hjælpende hånd til nogle mennesker, som ellers bliver glemt i et politisk forlig, som er skruet kynisk sammen, siger han til Politiken.

Dagpengereformen medførte blandt andet, at dagpengeperioden blev skåret ned fra fire til to år.

I forbindelse med reformen har både de offentlige og private arbejdsgivere forpligtet sig til at skaffe 12.500 såkaldte akutjob inden sommer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.