Kommuner frygter dårligere politi

Borgmestre forudser ringere lokalkendskab, mindre synlighed og længere responstid hos politiet

Anders Andersen
Leon Sebbelin (R), borgmester i Rebild Kommune (tv.) og Mogens Jespersen (V), Mariagerfjord Kommune (th.), modtog begge den nye politistruktur med skepsis. Foto: Michael Bygballe
Nordjylland 3. oktober 2016 21:51

NORDJYLLAND: Borgmestre fra flere af de kommuner, som mister nærpolitistationer fra næste år, var mandag til et to timer langt møde med politidirektøren. De var ikke begejstrede:

- Vi er utilfredse med den beslutning, som politidirektøren har truffet. Det giver mindre nærhed, tryghed og synlighed. Det er en ulempe i forhold til at opklare forbrydelser i lokalområderne, sagde Mogens Gade (V), der er formand for de nordjyske kommuner.

Han mente heller ikke, det var rimeligt over for borgerne uden for de større byer, der i forvejen er hårdt ramt.

- Det her rammer, hvor der i forvejen er lang ventetid på ambulancen og brandvæsenet. Nu skal borgerne også vente længere tid på politiet, sagde Mogens Gade.

Politidirektør Elsemette Cassøe fra Nordjyllands Politi mener ikke, der bliver længere responstider, da der forbliver samme antal patruljevogne, som styres fra Aalborg. Hun afviser også, at der skulle blive opklaret færre forbrydelser.

- Formålet er, at vi opklarer flere forbrydelser. Kriminaliteten flytter sig fra gaden og ind bag computerskærmen, og det kræver flere it-kompetencer, siger Elsemette Cassøe og henviser til, at betjentene fra nærpolitiet fra de lukkede stationer fremover skal deltage i blandt andet dette arbejde.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...