Danmark

Kommuner lover bedre hjælp til hjerneskadede

Behandling af borgere med hjerneskader har været for dårlig, erkender KL. Men nu er der hjælp på vej.

Kommuner lover bedre hjælp til hjerneskadede

Hvert år får 2500 danskere en hjerneskade af for eksempel en blodprop i hjernen eller efter en voldsom trafikulykke, men i de senere år har langt fra alle fået det rette tilbud om genoptræning og rehabilitering.

Det erkender kommunernes forening, KL, nu og udsteder samtidig torsdag en række løfter om blandt andet øget brug af specialiserede hjernecentre og ensartede tilbud over hele landet. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi kunne have gjort det bedre. Vi har været for dårlige til at inddrage specialistviden, siger Anny Winther (V), formand for KL's socialudvalg, og understreger, at hjerneskadede borgere fremover i højere grad skal sikres hjælp af specialister.

- Det kan ske enten ved at bruge hjerneskadecentre med specialister eller ved at få specialisterne ud i lokalmiljøet.

- For det giver fortsat god mening at genoptræne en hjerneskadet med udgangspunkt i vedkommendes dagligdag med arbejde og familie, siger Anny Winther.

Niels-Anton Svendsen, formand for Hjerneskadeforeningen, glæder sig over udmeldingen.

- Der er alt for mange, der er blevet tabt på gulvet, og derfor er jeg glad for, at KL nu virkelig går ind og tager ansvar, siger Niels-Anton Svendsen.

På Christiansborg bliver KL's nye løfter til hjerneskadede modtaget med tilfredshed fra flere partier. Både sundhedsminister Astrid Krag (SF) og socialminister Karen Hækkerup (S) har tidligere langet ud efter kommuners indsats på området.

- Der er ingen tvivl om, at indsatsen ikke har været tilfredsstillende over for alle borgere.

- Det er kommunerne åbenbart godt klar over, og det fortjener anerkendelse, at de er villige til en forandring, der kommer til at styrke indsatsen over for mennesker med en hjerneskade, siger Karen Hækkerup til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.