Kommuner og fagforbund skilles uden resultater

KL og faglige forhandlere går hver til sit efter uenighed om beskyttelse af tillidsfolk i kommunerne.

Kommuner og fagforbund skilles uden resultater

Der kom intet resultat ud af de første politiske forhandlinger om ny overenskomst mellem Kommunernes Landsforening (KL) og de 507.000 medarbejdere i kommunerne, der er organiseret i KTO-fællesskabet.

Arbejdsgivere og lønmodtagere kunne ikke blive enige om, hvor stor beskyttelse de valgte tillidsrepræsentanter skal have, oplyser formanden for HK/Kommunal, Bodil Otto, der står i spidsen for godt 45.000 kommunale HK'ere.

I mange år har medarbejdernes tillidsfolk været beskyttet mod afskedigelse med videre. Men parterne har ikke kunnet blive enige om, i hvilken udstrækning denne beskyttelse skal gælde i fremtiden.

KL står fast på, at der skal være færre tillidsvalgte, som nyder særlig beskyttelse. KTO står lige så fast på, at beskyttelse af tillidsvalgte fortsat skal være en grundsten i samarbejdet på de enkelte arbejdspladser, understreger Bodil Otto i en pressemeddelelse.

- Jeg undrer mig oprigtigt talt over, at netop de offentlige arbejdsgivere vælger at gå forrest i en offensiv mod det samarbejde, der langt de fleste steder fungerer udmærket, siger Bodil Otto.

- I en sparetid med voldsomme omstruktureringer er det mere nødvendigt end nogensinde, at ledelsen og de ansatte finder fælles løsninger. Beskyttelse af de ansattes valgte repræsentanter er i den sammenhæng ganske nødvendigt, tilføjer hun.

Spørgsmålet om beskyttelse af tillidsvalgte er atter på dagsordenen, når de afsluttende forhandlinger om løn og ansættelsesforhold efter planen finder sted den 15. februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst