Kommuner og fagforbund skilles uden resultater

KL og faglige forhandlere går hver til sit efter uenighed om beskyttelse af tillidsfolk i kommunerne.

Kommuner og fagforbund skilles uden resultater

Der kom intet resultat ud af de første politiske forhandlinger om ny overenskomst mellem Kommunernes Landsforening (KL) og de 507.000 medarbejdere i kommunerne, der er organiseret i KTO-fællesskabet.

Arbejdsgivere og lønmodtagere kunne ikke blive enige om, hvor stor beskyttelse de valgte tillidsrepræsentanter skal have, oplyser formanden for HK/Kommunal, Bodil Otto, der står i spidsen for godt 45.000 kommunale HK'ere.

I mange år har medarbejdernes tillidsfolk været beskyttet mod afskedigelse med videre. Men parterne har ikke kunnet blive enige om, i hvilken udstrækning denne beskyttelse skal gælde i fremtiden.

KL står fast på, at der skal være færre tillidsvalgte, som nyder særlig beskyttelse. KTO står lige så fast på, at beskyttelse af tillidsvalgte fortsat skal være en grundsten i samarbejdet på de enkelte arbejdspladser, understreger Bodil Otto i en pressemeddelelse.

- Jeg undrer mig oprigtigt talt over, at netop de offentlige arbejdsgivere vælger at gå forrest i en offensiv mod det samarbejde, der langt de fleste steder fungerer udmærket, siger Bodil Otto.

- I en sparetid med voldsomme omstruktureringer er det mere nødvendigt end nogensinde, at ledelsen og de ansatte finder fælles løsninger. Beskyttelse af de ansattes valgte repræsentanter er i den sammenhæng ganske nødvendigt, tilføjer hun.

Spørgsmålet om beskyttelse af tillidsvalgte er atter på dagsordenen, når de afsluttende forhandlinger om løn og ansættelsesforhold efter planen finder sted den 15. februar.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.