Kommuner og justitsminister erklærer krig mod banderne

Kommunerne er trætte af skyderier og bandekrig. Banderne skal nu angribes på alle fronter.

Kommuner og justitsminister erklærer krig mod banderne

De hårdt plagede bandekommuner i Storkøbenhavn - Herlev, Ballerup og Gladsaxe - mødtes tirsdag med justitsminister Morten Bødskov (S) for at erklære banderne krig og diskutere, hvordan man får knækket dem.

- Det er en helt uantagelig situation, som skal løses ved at samarbejde og stå sammen. Vi går i gang på alle områder og skal mødes igen om en måned, siger Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S) til Ritzau.

Alene mandag var der tre skudepisoder i Storkøbenhavn.

Indsatsen mod bandekriminaliteten har det højeste niveau nogensinde. Indsatsen er nu skærpet mod de boligområder, hvor bander er til stede, så de ikke rekrutterer nye medlemmer til deres netværk.

- Som situationen er nu, er det politiet, der er hovedaktøren. De her folk er kriminelle, og det er politiets opgave at tage sig af dem. Politiet skal tage toppen af banderne, så de yngre ikke har nogen at se op til og får dem med i en bande, siger han.

Også socialminister Karen Hækkerup (S) var med ved dagens møde og ved næste møde vil også boligminister Carsten Hansen (S) deltage.

Ifølge borgmester Karin Søjberg Holst (S), Gladsaxe Kommune, skal fokus rettes mod de helt unge, der kan være på vej ind i kriminalitet.

- Der skal en målrette indsats til, for vi skal de bander til livs, og dem, der vil ud af banderne, skal have hjælp, siger hun.

Også Københavns borgmester Frank Jensen (S) erklærer åben krig mod banderne. Allerede efter påske er kommunen klar med en plan, der går helt ned på individplan.

Han er særligt vred på de voksne mennesker, der forsøger at kapre og udnytte unge som bandemedlemmer og håndlangere.

- Det er vigtigt, de unge forstår, at de sætter deres liv og fremtid på spil, hvis de lader sig lokke ind i en hårdkogt bandekrig, siger han til TV2.

Siden nytår er der foretaget 1400 visitationer, og 80 steder er ransaget, mens over 300 bandemedlemmer er idømt fængselsstraffe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.