Overenskomster

Kommuner og lærere forhandler igen efter sammenbrud

Kommunernes Landsforening og lærerforeningen er overraskende gået op til videre forhandlinger

Formand Anders Bondo Christensen foran Forligsinstitutionen fredag den 22. marts. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013)

Formand Anders Bondo Christensen foran Forligsinstitutionen fredag den 22. marts. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2013)

KØBENHAVN:Efter et sammenstød for rullende kamera over det hidtidige forhandlingsforløb er Michael Ziegler og Anders Bondo Christensen tilbage hos forligsmanden, Mette Christensen.

De har genoptage de forhandlinger, der kort forinden fredag aften var erklæret brudt sammen.

Den pludselige kovending skyldes efter sigende, at lærerforeningen efter sammenbruddet foreslår at indføre en model, der ligner den, de har i Finland. Den såkaldt finske model.

Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening mødtes fredag eftermiddag i Forligsinstitutionen for endnu en gang at forsøge og nå til enighed om lærernes arbejdstidsregler.

Men ifølge lærerforeningen og dens formand, Anders Bondo Christensen, var det da ikke muligt at nå et fælles fodfæste.

Derfor meddelte de, at forhandlingerne var brudt sammen, samtidig med at de lagde et nyt forslag på bordet - et forslag, hvor de møder KL på KL’s banehalvdel og går med til vilkår, som alle andre offentlige ansatte har - nemlig en 37 timers arbejdsuge.

Efterfølgende kom hovedforhandleren for KL, Michael Ziegler, ned og bad Bondo om at vende tilbage til forhandlingsbordet.

- Jeg har bedt Mette Christensen (forligsmanden, red.) om at genoptage forhandlingerne, siger han.

De to repræsentanter endte op med at diskutere forhandlingsforløbet på åben skærm, hvor Ziegler blandt andet spørger, hvorfor Danmarks Lærerforening ikke har kommet med det udslagsgivende forslag tidligere.

Begge er nu tilbage hos forligsmanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.