Danmark

Kommuner sender regningen til plejehjemsbeboere

Beboerne må i stigende omfang selv betale for særligt plejeudstyr

Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

DANMARK:Økonomisk trængte kommuner forsøger i stigende grad at få de almene boligorganisationer, der ejer plejeboligerne, til at betale udgifter til plejeudstyr og hjælpemidler. Når det lykkes, ender regningen i sidste ende hos beboerne, der betaler den igennem deres husleje. Det skriver fagbladet Boligen.

Det drejer sig bl.a. om særligt plejeudstyr, som for eksempel medarbejdervenlige toiletter og bideter, ramper, glideskinner i loftet og demensringe rundt om plejecentre, så plejepersonalet automatisk får besked, hvis demente beboere forlader centret og dermed risikerer livet i trafikken eller vinterkulden.

Afdelingschef Bjarne Zetterström fra BL - Danmarks Almene Boliger bliver jævnligt kontaktet af boligselskaber, der klager over, hvad de opfatter som stigende pres fra kommunale embedsfolk for at påtage sig ekstra udgifter, så de kommunale budgetter kan gå op:

- Vi kan mærke på henvendelserne, at det foregår i et betydeligt omfang. Vi ser, at flere og flere kommuner lader de ældre om selv at betale for særligt plejeudstyr. Grænserne, for, hvem der betaler hvad, bliver til stadighed udfordret, siger Bjarne Zetterström.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.