Kommunerne brugte 18 milliarder mere i 2012

Driftsudgifterne i kommuner og regioner steg i 2012 - det viser de foreløbige regnskabstal.

Kommunerne brugte 18 milliarder mere i 2012

Kommunerne brugte 18 milliarder kroner mere i 2012 end året før. Det er en stigning på fem procent. Det viser de foreløbige regnskaber fra kommunerne ifølge nye tal fra Danmarks Statistik.

De samlede driftsudgifter i kommunerne løb op i 361 milliarder kroner, og det er eksklusiv statsrefusion.

Den største post i kommunernes udgifter er på 107 milliarder kroner til overførselsindkomster som eksempelvis førtidspension, sygedagpenge, kontanthjælp og løntilskud til fleksjob. Det er en stigning på fem milliarder i forhold til året før.

Til gengæld steg udgifterne til børn og unge i 2012 ikke i forhold til året før. Udgifterne var uændret 92 milliarder, heraf 51 milliarder kroner til folkeskolen.

65 milliarder er brugt på voksne med særlige behov. 26 milliarder gik til sundhed og 71 milliarder til andre områder, eksempelvis administration og arbejdsmarked.

Udgifterne til børn og unge er de samme som i 2011, og den største post her er folkeskolen, der kostede 51 milliarder kroner.

Også regionerne brugte flere penge, men Danmarks Statistik oplyser, at de foreløbige tal for regionerne er behæftet med stor usikkerhed, fordi ikke alle regioner tæller med.

De foreløbige tal viser, at regionernes nettodriftsudgifter var på 104 milliarder kroner - hvilket er en stigning på fem milliarder i forhold til året før. De endelige tal for driftsudgifterne i kommuner og amter offentliggøres i maj.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst