Kommunerne roser nyt hjemmeplejeudspil

Den kurs, som hjemmeplejekommissionen nu udstikker, er kommunerne for længst slået ind på, mener KL-politiker

Kommunerne roser nyt hjemmeplejeudspil

Et rigtigt fint udspil fra hjemmehjælpskommissionen, som anerkender det arbejde, kommunerne allerede har været i fuld gang med i nogle år.

Sådan lyder modtagelsen af hjemmehjælpskommissionens 29 anbefalinger hos formanden for social- og sundhedsudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), Anny Winther (V).

- Kommunerne har allerede gjort en stor indsats i forhold til hverdagsrehabilitering, hvor mange ældre kan selv og også gerne vil medvirke aktivt, siger hun og fortsætter:

- Udfordringen er at fastholde indsatsen til de borgere, der har mere komplekse behov og få kombineret pleje og omsorg med en sygefaglig indsats. Desuden er det vigtigt at tage hensyn til de socialt udsatte.

Hjemmehjælpskommissionen forslår for eksempel, at aldersgrænsen for det obligatoriske tilbud om forebyggende hjemmebesøg forhøjes fra 75 til 80 år i konsekvens af, at mange ældre fortsat er friske i den alder.

- Men det betyder også, at ældre i særlige risikogrupper kan have brug for støtte og det forebyggende hjemmebesøg langt før og måske allerede, når de er 60 år, siger Anny Winther.

- Det handler om at udvise rettidig omhu og om at tage udgangspunkt i behovet hos den enkelte borger. Nogle er meget selvhjulpne, og så er der andre, der har større behov.

Medarbejderne i ældreplejen kommer til at spille en endnu vigtigere rolle i fremtiden, og det er KL også opmærksom på.

- Vi skal sørge for, at de får de nødvendige kompetencer. Det gælder de, der skal give pleje og omsorg, og som kan spotte de ændringer, der sker fra uge til uge. Men det gælder også i forhold til den forebyggende indsats med hjælp til selvhjælp og træning i hjemmet i hverdagsfunktioner, siger Anny Winther fra Kommunernes Landsforening.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden