Komponist med lokale rødder

Adventsmusik i Frederikshavn Kirke

Den unge Christian Præstholm med rødder i Bangsbostrand står bag en af orgelkompositionerne i Frederikshavn Kirke lørdag.Arkivfoto

Den unge Christian Præstholm med rødder i Bangsbostrand står bag en af orgelkompositionerne i Frederikshavn Kirke lørdag.Arkivfoto

FREDERIKSHAVN:Lørdag 1. december kl. 11.00 indleder Frederikshavn kirke adventstidens serie af koncerter.

Det sker med Skagen-organisten Ian Heilmann ved kirkens Marcussen-orgel. Et udvalg af Bachs orgelkoraler over gamle tyske julesalmer står på programmet.
Derudover står der musik af Gorge Muffat og Christian Præstholm på programmet.
Af Muffats orgelværker er toccataerne blevet mest kendt, og det er da også en af dem, der på lørdag kommer til at indlede programmet.
Koncerten afsluttes med musik af næsten lokal oprindelse, idet Randers-organisten Christian Præstholm trådte sine barnesko i Bangsbostrand præstegård, og fik sin første musikundervisning af Bangsbostrand Kirkes daværende organist Aksel Engelbrekt Jensen.
Siden blev det til studier ved konservatoriet i Aarhus. Hånd i hånd med organistarbejdet er Christian Præstholm en flittig komponist.
Det har blandt andet givet sig udslag i en omfangsrig samling af orgelkoraler over kendte danske salmemelodier, der via Præstholms nodepen forvandles til fantasirige større og mindre orgelkompositioner.
Det bliver en af de større, der på lørdag formiddag kommer til at afslutte koncerten, nemlig fantasien over ”Julen har bragt velsignet bud.
Der er gratis adgang til adventstidens lørdagskoncerter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.