Musik

Koncert fik de små hår på armene til at rejse sig

75 til kirkekoncert i Als Kirke

De små hår på armene rejse sig flere gange, når Als og Øster Hurup kirkers kor udfoldede hele stemmepragten i Als kirke.

De små hår på armene rejse sig flere gange, når Als og Øster Hurup kirkers kor udfoldede hele stemmepragten i Als kirke.

De små hår på armene rejse sig flere gange under forårskoncerten torsdag aften i Als kirke. Når Als og Øster Hurup kirkers kor udfoldede hele stemmepragten under ledelse af organist Troels Kold lød det stort og smukt i kirkerummet. Der blev budt på et varieret program, hvor der blev præsenteret både nyt og gammelt, men højdepunkterne var ubetinget korets udlægning af slavernes kor fra "Nabucco" fra Verdis opera, en af Giro 413- klassikerne. Her nynnede de ca. 75 koncertgæster med, ligesom slutnummeret satte bevægelse i de små hår. Det var gospelnummeret "Lord, hold me now", hvor det var børne- og ungdomskoret, der indledte, og så sluttede voksenkoret sig til. Som ved den tilsvarende koncert i Øster Hurup kirke et par dage tidligere bragede klapsalverne gennem kirkerummet, og alle rejste sig op for at vise koret, at man syntes det havde været en god time. Publikum fik selv mulighed for at synge. Der var indlagt flere fællessange i programmet, og så var det kirkernes tidligere organist Gunda Johansen, der ledsagede på orglet. Det betød at korlederen slap for at løbe fra alter til orgel. Når korene sang, akkompagnerede han selv på et elektrisk klaver.